Türk şoförün dikkati, intiharı önledi

Güncelleme Tarihi:

Türk şoförün dikkati, intiharı önledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 12:32

Almanya’da Vedat Mehmet isimli Türkiye kökenli Bulgaristan vatandaşı TIR şoförü, dikkati sayesinde bir intiharı önledi. Olay, Vedat Mehmet’in kullandığı TIR’ın kamerasıyla da kayıt altına alındı.

Haberin Devamı

ARACIN kamerasına yansıyan görüntülere göre, Vedat Mehmet, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Viersen çevre yolunda seyir halinde giderken önüne bir kişi atlıyor. Aynı anda tüm acil frenleri devreye sokan Mehmet, yola yatıp intihar etmek isteyen kişiye 30 cm kala TIR’ı durdurmayı başarıyor. Olayın devamını anlatan Vedat Mehmet şunları söyledi: “Bir süre direksiyonu bırakıp aşağı inemedim. Adamı ezdim mi, kurtuldu mu onu da bilmiyorum. Çünkü kulağıma bir çığlık sesi geldiğini hatırlıyorum. Kâğıt gibi ezilmiş insanı kanlar içinde görmenin insan psikolojisine etkisini tahmin ediyordum. Neyse ki ben inene kadar adam ayağa kalktı. Ne yapacağımı şaşırdım. Adama ‘Sen ne yapıyorsun’ diye bağırdım. Adam da korkudan sanki hiçbir şey olmamış gibi tavırla ‘Seni görmedim’ dedi. Koskoca TIR gündüz aydınlığında süratle geliyor, bu kadar kısa mesafede görülmez mi? Üstelik gündüz, üstelik havuza atlar gibi yola uçuyor adam, yürümüyor.”
Vedat Mehmet, karşıdan gelenlerin araçlarını durdurup kendisini tebrik ettiklerini, olay yerine gelen polis ve ambulansa “Adamın intihar girişimini TIR şoförü önledi” diye ifade verdiklerini söyledi. Polisin, intihar girişiminde bulunan şahısla ilgili işlem yaptığı öğrenildi.

Türk şoförün dikkati, intiharı önledi

Türk şoförün dikkati, intiharı önledi

Türk şoförün dikkati, intiharı önledi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!