Türk kökenli polis ‘resmi sırlara ihanet’le suçlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk kökenli polis ‘resmi sırlara ihanet’le suçlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 11:27

Berlin’de Türkiye kökenli bir polis memuru, organize suçla mücadele kapsamındaki soruşturmalarla ilgili gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle açığa alındı.

Haberin Devamı

POLİS memurunun Emniyet Müdürlüğü 5. şubede görev aldığı belirtildi. Savcılık, zanlının polis bilgisayarındaki verileri sattığı iddiasıyla soruşturma başlattı ve hakkında ‘resmi sırlara’ ihanet suçlamasında bulundu. Bild gazetesi suçlanan polisin Türkiye kökenli Birol S. olduğunu yazdı ve silahının elinden alındığını kaydetti. Savcılık, polis memurunun 2021 ve 2022 yılları arasında ‘EncroChat’ prosedürleri adı verilen bir şifreleşme bilgilerine yetkisi olmadığı halde baktığından şüpheleniliyor. Uyuşturucu ticareti de yapan Avrupa çapındaki büyük organize suç örgütlerinin ‘EncroChat’ adı verilen şifreli cep telefonu görüşmeleri yaptıkları ve Alman polisinin bu şifreleri görüşme yöntemini yaklaşık iki yıl önce kırmayı başardığı kaydedildi. Şifrenin kırılmasından sonra birçok şehirde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirilmişti.

Haberin Devamı

SİLAHINA VE KİMLİĞİ ALINDI
Savcılık, ‘EncroChat’ gizli bilgilerine bakan polis memurunun bu verileri para veya başka bir mali avantaj karşılığında satıp satmadığını da soruşturuyor. Berlin Emniyeti, olayın medyaya yansımasından sonra soruşturma iddialarını doğruladı. Zanlı memurun, 7 Mart tarihinden itibaren görevini yerine getirmesi yasaklandı. Ayrıca silahı ve polis kimliği geri alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!