Türk müziğinin efsaneleri Londra’da gönüllerde taht kuracak!

Güncelleme Tarihi:

Türk müziğinin efsaneleri Londra’da gönüllerde taht kuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 11:42

Müzik dünyasının efsane isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, geleneksel halk müziğimiz ve âşık edebiyatımızın en güzel örneklerini sunmak üzere Londra’daki EartH Hackney’de sahne alacaklar. Çağdaş şarkılara geniş ve derin bir perspektife sahip ikili ile Çiğdem Aslan ve Tahir Palalı’nın yer alacağı konser 3 Mart Pazar günü, saat 19.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

BU özel etkinlikte, Londra’da yaşayan Alevi müzik geleneğinin güzide temsilcilerinden Tahir Palalı ve Çiğdem Aslan da kendi sanatlarını sergileyecekler. Palalı ve Aslan, derin Anadolu mirasından süzülen deyişleriyle, müziksel tarihimizin bu önemli gecesine ayrı bir renk katacaklar. Kendine has üslubuyla perdesiz gitarın yaratıcısı Erkan Oğur ve türkülerimizin duru havasını yansıtan İsmail Hakkı Demircioğlu ile birlikte, Tahir Palalı ve Çiğdem Aslan’ın saz ve sesleri, gönüller yapmaya geliyor.

MÜZİĞE 4 YAŞINDA BAŞLADI
4 yaşından itibaren keman, bağlama, flüt ve cümbüş çalarak müziğe başlayan Erkan Oğur kendi yaratımı perdesiz gitarı ile 1976 yılından bu yana kendine özgü üslubu ve sedasıyla sayısız albümde yer aldı. İTÜ - İstanbul Devlet Konservatuarı - Müzik Teorisi Bölümü’nden mezun olduktan sonra çalışmalarında ağırlıklı olarak kopuz, dede bağlama, ud, perdesiz gitar, klasik gitar, elektrikli gitar ve sesini kullanarak müziğimize icracı ve yorumcu olarak devasa katkılar sunmuş, müzik yaşamı boyunca pek çok müzisyene ilham kaynağı olmuştur.

Haberin Devamı

RUHİ SU DOSTLAR KOROSU’NDA BAS GİTARİSTLİK YAPTI
Türkülerimizin yaradılışındaki duru havayı yaşatarak, aslolan özü yansıtabilmeyi amaçlayıp bestecisine hak tesliminde kendi sesi ve yorumunu ekleyebilen nadir yorumcularımızdan biri olan Demircioğlu, bağlama ve bas gitar da çalıyor. İTÜ - Türk Müziği Devlet Konservatuarı - Temel Bilimler Bölümü’nü bitiren İsmail Hakkı Demircioğlu, türkülerimizin sade armonizasyonu ve siyasi tavrı ile saygınlık kazanan Ruhi Su Dostlar Korosu’nda bas gitarist olarak çalıştı.

Türk müziğinin efsaneleri Londra’da gönüllerde taht kuracak

ALEVİ MÜZİKLERİYLE BÜYÜDÜ
Anadolu Alevi müzik geleneğinin derinliklerinden gelen ve bu geleneği dünyanın dört bir yanında çeşitli kültürel festivallerde sergileyen bir sanatçıdır. Küçük yaşlardan itibaren Alevi müziğinin zenginlikleriyle büyüyen Palalı, kariyerine Kalan Müzik etiketiyle yayımlanan ‘Arzuhal’ albümüne icra ve aranjeleriyle katkıda bulunarak başlamıştır. Erkan Oğur ile birlikte çalışarak ‘O’ adlı albümü üretmiş ve Raphael Roginski’nin daveti üzerine Çiğdem Aslan ile birlikte Polonya’da turneler düzenleyip Alevi müziğini tanıtma şansı bulmuştur.

Haberin Devamı

ANADOLU HALK MÜZİĞİNDE DERİN İZLER BIRAKTI
Çok dilli bir repertuarı ve farklı müzik tarzlarındaki hakimiyeti ile tanınan Çiğdem Aslan, Rebetiko ve Anadolu halk müziğinde derin izler bırakmıştır. İstanbul’da başlayan müzik yolculuğu onu, Londra’daki Goldsmiths Üniversitesi’nde müzik eğitimi almaya ve Dunav Balkan Band, SOAS Rebetiko Band ve ödüllü She’koyokh grubu ile performanslar sergilemeye götürmüştür. Daha önceki yıllarda yine Londra’da Grup Seksendört, Mehmet Erdem, Duman, Emre Aydın, Sudden Exit, Model, Yalın, Mor ve Ötesi gibi konserleri organize eden ‘Studyo Live’ın bu konseri Meto Print ve CheMen Cafe/Restaurant sponsorluğuyla gerçekleşecek.

 

 

BAKMADAN GEÇME!