Türk işadamına çirkin saldırı

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamına çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 00:00

Berlin'de Türk işadamına ait önce iki işyerine saldırıldı, ardından 45 bin Euro değerinde aracı yakıldı. Polis, aşarı sağcı yabancı düşmanlarından şüpheleniyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın başkenti Berlin'de Türk işadamları Çağdaş Gümüş ile Ercan Arslan'a ait işyerlerine yapılan saldırıdan sonra şimdi de araçları yakıldı. Berlin'in Adlershof semtinde döner büfesi ile market işleten iki işadamının dükkanlarına yapılan saldırıda 12 bin Euro'luk zarar oluştu.

İşadamı Gümüş “İki dükkana aynı anda saldırdılar. Kırılan camların zararı 12 bin Euro. Ardından önceki gece de BMW X6 model aracımız yakıldı. Bu aracın değeri de 45 bin Euro” dedi.

TEDİRGİNİZ NE OLACAK DİYE BEKLİYORUZ

Gümüş “Bir yıl önce döner büfesi açtık. Altı aydan beri de ağırlıklı olarak et sattığımız marketimizi açtık. Nisan ayının başında aynı gecede hem döner dükkanımıza hem de marketimize saldırı oldu. Biz normal bir kriminal olay olarak önce değerlendirdik. Ardından da arabamız kapımızın önünde ateşe verildi. Polis bize yabancı düşmanlığı olabileceğini söyledi. Arabanın da yakılması sonrasında bizde tedirginlik başladı. Açıkçası bundan sonra nasıl bir saldırı olur diye bekliyoruz. Çok tedirgin ve huzursuzuz” dedi.

İşyerlerinin ve evlerinin bulunduğu Adlershof'da çok iyi Alman müşterilerinin bulunduğunu söyleyen Gümüş “Bir çok müşterimiz bizimle dayanışma gösterdi. Hatta para yardımında bulunalar da oldu. Bize 'iki üç geri zekalı için lütfen buradan ayrılmayın. Biz sizin yanınızdayız' diye bizi destekliyorlar ve bizimle dayanışıyorlar” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!