Türk iş insanı rica etti, Rewe 500 bin Euro gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Türk iş insanı rica etti, Rewe 500 bin Euro gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2023 10:42

Almanya’nın perakende devi Rewe, Türkiye’de yaşanan büyük felakete duyarsız kalmamış ve depremin hemen ikinci günü 500 bin Euro destekte bulunmuştu. Rewe’nin deprem mağdurlarına yaptığı bu anlamlı bağışa bir Türk iş insanının vesile olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HEIDELBERG’de yaşayan ve kendisinin de 4 adet Rewe şubesi bulunan iş insanı Şahin Karaaslan, depremin yaşandığı gün Rewe üst yönetimiyle irtibata geçti. Kendisi gibi Rewe marketlerine sahip çok sayıda Türk iş insanının olduğunu, yine şubelerinde yüzlerce Türk’ün çalıştığını belirterek, Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarına yardımda bulunmalarını rica etti. Şirket yönetimi de Karaaslan’ın bu talebine anında olumlu yanıt verdi ve ilk etapta hemen 500 bin Euro gönderdi. Ancak yardımlar bununla sınırlı kalmadı ve grup şirketlerinden Rewe Touristik aracılığıyla uçakla acil ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzemeler de deprem bölgesine gönderildi. Ayrıca bir ekip de arama kurtarma çalışmaları için Türkiye’ye uçtu. Karaaslan, bu zor zamanda marketler zincirinin gösterdiği duyarlılığın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
Rewe CEO’su Lionel Souque ise “Deprem bölgelerinde doğrudan aile bağları olan birçok kişi bizim şirketlerimizde çalışıyor. Düşüncelerimiz, evlerini veya yakınlarını kaybeden ailelerle birlikte. İlk etapta acil maddi yardımda bulunduk, yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!