Türk-Alman Kulübü’nde 23 Nisan kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Türk-Alman Kulübü’nde 23 Nisan kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 11:02

Frankfurt ve Offenbach başta olmak üzere Rhein Main Bölgesi’nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden Türk-Alman Kulübü (TDK), ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinliği düzenledi. Dernek üyelerinin özverili çabalarıyla hazırlanan coşkulu kutlama programı, üyelerin çocuklarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

ETKİNLİKTE konuşan TDK Başkanı Yadel Oktay Coşkun ve Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu (ATÖF) Başkanı Yücel Tuna, Türkiye’deki deprem felaketine de değinildi. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılının da kutlanacağını hatırlatan Tuna ve Coşkun, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla aynı günlere denk gelen Ramazan Bayramı’nı da kutladılar. ATÖF Başkanı Tuna, Atatürk’ün, devlet yönetiminin halkın seçilmiş temsilcilerinin oluşturduğu Meclis’e yani halkın iradesine geçtiği bugünü çocuklara armağan etmesinin değerinin her defasında daha da iyi bir anlaşıldığını söyledi. Tuna, “Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim en büyük gücümüz, varlığımız. Beklentimiz, yurt dışındaki bu gücümüzü, bölgesel farklılıkların, gelir dengesizliğinin, cinsiyet ayrımcılığının, politik tercihlerin olmadığı bir eğitim sisteminden uzak, evrensel eğitimin egemen olduğu ortamlarda yetişen ana vatandaki çocuklarımızla birleştirip uygar dünyada hak ettiğimiz yeri almaktır” dedi.

Türk-Alman Kulübü’nde 23 Nisan kutlaması

Çocuk korosunun 23 Nisan şarkıları, genç piyanist Emirhan Dönmez’in piyano resitali ve opera sanatçısı Ekin Su Peker’in konseriyle zenginleşen kutlamadan sonra misafirlere TDK üyelerinin hazırladığı yiyecekler ikram edildi.
Türk-Alman Kulübü’nde 23 Nisan kutlaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!