Türk akademisyenden uluslararası başarı

Güncelleme Tarihi:

Türk akademisyenden uluslararası başarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 12:36

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, merkezi ABD’de bulunan Uluslararası Endüstri Mühendisliği ve Operasyon Yönetimi Topluluğu (IEOM) tarafından ‘Lojistik Dalında Yılın En Seçkin Profesörü’ ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

ABD, İngiltere, Almanya, Japonya, Endonezya, Vietnam başta olmak üzere birçok ülkenin paydaş olduğu küresel bir topluluk olan Uluslararası Endüstri Mühendisliği ve Operasyon Yönetimi Topluluğu (IEOM), çalışma alanlarına göre 2023 yılının akademi ödüllerini verdi. Ödüller, Vietnam Ho Chi Minh Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen ‘4. Asya Pasifik Endüstri Mühendisliği ve Operasyon Yönetimi Konferansı’nda açıklandı. Dünya çapında başarılı akademisyenlerin ödüllendirildiği tören kapsamında; Türkiye’den ödül alan tek akademisyen Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu oldu. Prof. Dr. Kazançoğlu’na; lojistik alanında yaptığı bilimsel çalışmalar, endüstri mühendisliği ve operasyon yönetimi mesleğine verdiği katkılar nedeniyle ‘Lojistik Dalında Yılın En Seçkin Profesörü’ ödülü verildi. Stanford Üniversitesi’nin 2022 yılı kategorisindeki ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer alan ve birçok uluslararası akademik başarıya imza atan Prof. Dr. Kazançoğlu’nun operasyon yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, yeşil lojistik, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, endüstri 4.0 konularında bilimsel makale ve çalışmaları bulunuyor.

Haberin Devamı

‘DÜNYADA DÖNGÜSEL EKONOMİ ÖN PLANDA’
Lojistiğin öneminin küresel ticaretin artışıyla birlikte daha çok anlaşıldığını belirten Prof. Dr. Kazançoğlu, şunları söyledi: “Özellikle pandemi sürecinde, başta gıda tedarik zincirlerinin kesilmesiyle lojistiğin önemi giderek arttı. Süveyş Kanalı’nın tıkanması, bölgesel savaşlar, son dönemde de Kızıl Deniz’deki terör eylemleri lojistiğin dünya ticaretinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Diğer taraftan, iklim değişikliği ile mücadele ve karbon emisyonunun azaltılması hedefleri lojistiğin önüne sürdürülebilirlik ve dayanıklılık ihtiyaçlarını koydu. Bu kapsamda, döngüsel ekonomi ön plana çıktı. Döngüsel ekonominin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için de döngüsel tedarik zinciri modelleri ve yönetimi gerekmektedir. Başta gıda, tekstil, metal ve elektronik sektörlerinde olmak üzere döngüsel ekonominin uygulanması için gerekli tedarik zinciri yönetim modelleriyle ilgili çalışmalar yürütüyorum. Dünyada tedarik zinciri yönetimi ve döngüsel ekonomi alanlarında önde gelen akademisyenlerden biri olarak yer alıyorum. Bu konularda yaptığım makaleler ve projeler sebebiyle, IEOM tarafından bu ödüle layık görüldüm. IEOM dünya çapında endüstri mühendisliği ve operasyon yönetimi alanlarında faaliyet gösteren akademisyenlerden oluşan prestijli bir kurum. Onlardan bu ödülü almak çok gurur verici.”

BAKMADAN GEÇME!