‘Turizm Türkiye’nin üçüncü büyük gücü’

Güncelleme Tarihi:

‘Turizm Türkiye’nin üçüncü büyük gücü’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 10:25

Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Başkanlığı’na seçilen ve Hollanda’da yaşayan iş insanı Turgut Torunoğulları, DTİK olarak, yabancı yatırımcılara önem vereceklerini belirtirken, kendi hizmet verdiği turizm sektöründe de çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

TORUNOĞULLARI, Den Bosch şehrinde bulunan Edelstaal Group International Simtronic şirketinin salonunda STK temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Turizm sektöründe de faaliyet gösteren Turgut Torunoğulları, kendisine verilen destekten dolayı teşekkür ederken, “Şimdiye kadar sivil toplum kuruluşlarındaki başkanlık dönemlerimde sizlerle beraber güzel işler yaptık. Avrupa’da iş insanları kuruluşlarıyla ve sivil toplum kuruluşları ile birlik beraberlik içinde çalışarak başarıya giden yolumuzu tespit ederek hep birlikte daha iyi olmak için çalışacağız. Hem yaşadığımız Avrupa ülkelerinde hem de Türkiye’de. Sıkıntılarımızı gündeme getireceğiz ve çözüme kavuşturacağız, yeter ki beraber hareket edelim” dedi.

‘DTİK’TE İZ BIRAKACAĞIZ’
Avrupa’daki iş insanlarına çağrıda bulunan Torunoğulları, Avrupa’da yaşayan Türk iş insanlarını DTİK’e üye olmaları çağrısında bulundu ve “Üye olursanız her ülkede iş yapma olanağınız, iş insanları ile tanışmanız sizlere zenginlik kazandırır, Türk kültürünün zenginliğini keşfederseniz. DEİK’in 152 ülkede kurumları var, 6 kıtada DTİK başkanlığı var. Eylül ayının 16’sında DEİK İstanbul’da yaptığı genel kurul toplantısında 29 ülkeden gelen başkanlar oy birliğiyle beni başkan seçtiler. Hepsine teşekkürler ediyorum. Hep beraberce DTİK’te iz bırakacağımız bir çalışma yapacağız Avrupa’da ve Türkiye’de. İş insanlarımızın ortak çalışmalarını ve paylaşmayı anlatacağız. Dünya artık bir köy gibidir. Türk kültürünün zenginliğini anlatmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘BİRÇOK ÜLKE NÜFUSUNDAN VE EKONOMİSİNDEN BÜYÜĞÜZ’
Özellikle yabancı yatırımcılara Türkiye’deki iş olanaklarını ve Türk girişimcilerinin dünyadaki başarılarını anlatacaklarını kaydeden Torunoğulları, “Şirket olarak dünyada birçok yabancı ortakla Türkiye’de iş yapıyoruz ve yıllar içinde bunu başardık. Daha da yeni ortaklar bularak bunu genişletmeye kararlıyız. Unutmayalım turizm Türkiye’nin üçüncü büyük gücü. Yurtdışında yaşayan yurttaşlarımız Türkiye’de en çok para harcayan insanlardır. Avrupa’da yaşayan bizler Avrupa’da birçok ülke nüfusundan ve ekonomisinden büyüğüz. Ben bir turizmci olarak ne zaman ülke nüfusumuz kadar misafir ağırlar ve turizmde kişi başı gelirimizi 1100 Euro’nun üzerine çıkarırsak hedefimize ulaşmış sayılırız. DTİK devlete bağlı kurumsal bir kuruluştur, Avrupa’daki iş derneklerimizin ve diğer sivil toplum kuruluşların DTİK’le beraber çalışmalarını çok isterim. Unutmayalım organize olan küçük topluluklar organize olmayan büyük toplulukları yönlendirir” diye konuştu.

‘Turizm Türkiye’nin üçüncü büyük gücü’

Haberin Devamı

‘KESİNLİKLE OY KULLANMAYA GİDİN’
Hollanda’da 22 Kasım’da yapılacak seçimlere de değinen Torunoğulları, “Kesinlikle oy kullanmaya gidin, gençlerimizi parlamentoya gönderelim. Artık hedefimizi değiştirelim. Yönetilen değil yöneten olalım. DTİK olarak hedefinize ulaşmanız için her zaman yanınızdayız. Bugün burada yaptığımız toplantıya katılarak beni son derece memnun ettiniz, bana verdiğiniz desteğinizi hiçbir zaman unutmayacağım, toplantıya katılan sizlere, bana her konuda destek verenlere ve Torunoğulları ailesine teşekkür ederim” dedi.

‘Turizm Türkiye’nin üçüncü büyük gücü’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!