Tuğçe’ye Kybele Onur Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Tuğçe’ye Kybele Onur Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 10:51

1991 yılında Almanya’nın Münih kentinde kurulan Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun 13 yıldır geleneksel olarak dağıttığı ‘Kybele’ ödülleri sahiplerine verildi.

Haberin Devamı

Münih’teki 5 Kıta Müzesi’nin salonunda düzenlenen ödül töreninde yapılan konuşmalarda, birlikte yaşamın önemi vurgulandı.

Tuğçe’ye Kybele Onur Ödülü


“İslam Almanya’ya aittir” açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, “Neye, nasıl inanacağına insan kendi karar verir. Diğerlerinin de buna saygı duyması ve anlayış göstermesi gerekir” dedi.

Tuğçe’ye Kybele Onur Ödülü


Federasyon Başkanı Cihan Sendan ise şöyle konuştu:
“Kuruluşumuzun tek hedefi var. Her türlü siyasi görüşe eşit mesafede kalarak toplumlar arasında barış, sevgi ve dostluğun kurulmasında pay sahibi olmaktır. Bu nedenle mesleki alanlarında ya da yaşamlarında toplumun huzur ve barışı için çalışan, başaran insanları bizler de onurlandırıyoruz.” 

Tuğçe’ye Kybele Onur Ödülü


AYAKTA ALKIŞLANDI

Bu yıl onur ödülü ise eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, yazar Orhan Pamuk ve talihsiz bir şekilde saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’a verildi. Orhan Pamuk ile Hannolere Kraft ödül törenine katılamazken, gecenin sunucusu, Tuğçe Albayrak’la ilgili, “Ailesinden gelecek vardı ama sanırım katılamadılar” diye anons yaptığı sırada arka sıralardan ağabeyi Doğuş Albayrak seslendi: “Ben buradayım, geldim.” Doğuş Albayrak, kardeşi adına ödülü alırken, salondakilerin hepsi Tuğçe için ayağa kalkarak alkışladı.

KİMLERE ÖDÜL VERİLDİ

Politika:
Kuzey Ren Westfalian Başbakanı Hannelore Kraft
Kültür Sanat: Türk kökenli oyuncu Erol Sander
Spor: Dünya boks şampiyonu olan Fırat Aslan
Ekonomi: Bentour yöneticisi Kadir Uğur
Eğitim: 24 yıl önce kardeş şehir olan Almanya’nın Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!