‘Trump’ın yeniden seçilmesi felaket olur’

Güncelleme Tarihi:

‘Trump’ın yeniden seçilmesi felaket olur’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 10:53

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Donald Trump’ın ikinci kez ABD Başkanı seçilmesinin, ABD’nin Avrupa’daki angajmanları açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi.

Haberin Devamı

KÖRBER Vakfı tarafından başkent Berlin’de düzenlenen Berlin Dış Politika Forumu’na katılan Almanya Savunma Bakanı Pistorius, Trump’ın yeniden ABD Başkanı seçilmesini “Bu bir felaket olur”, Joe Biden’ın yeniden seçilmesi olasılığını ise “Bu açıkça daha iyi olur” sözleriyle değerlendirdi. DW Türkçe’nin haberine göre, Biden’ın yeniden seçilmesi durumunda da ABD’nin odağını ve dikkatini Hint-Pasifik bölgesine daha fazla kaydıracağını düşündüğünü belirten Pistorius, “Eğer bunu yaparlarsa, muhtemelen Avrupa’daki angajman seviyesini koruyamayacaklardır. Bu da Avrupalıların NATO için daha fazla sorumluluk üstlenmek zorunda kalacakları anlamına gelir dedi.

İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Trump’ın, Avrupa’daki NATO ülkeleriyle zor bir ilişkisi olduğunu, bu süreçte NATO’yu ‘modası geçmiş’ bir oluşum olarak tanımladığını ifade eden Pistorius, Avrupalıları savunmaya çok az harcama yapmakla suçladığını hatırlattı. AB ülkeleri arasında daha fazla savunma iş birliğine gidilmesi gerektiğine işaret eden Savunma Bakanı, bu iş birliğinin birbirine uyumlu savunma sistemleri tesis etmeye odaklanması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!