Bakan Herrmann: Trendeki saldırıyı IŞİD üstlendi ama ipucu yok

Güncelleme Tarihi:

Bakan Herrmann: Trendeki saldırıyı IŞİD üstlendi ama ipucu yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 10:35

Almanya’da bıçak ve baltayla Würzburg-Heidingsfeld ile Ochsenfurt arasında sefer yapan trendeki yolculara saldıran 17 yaşındaki Afgan mülteci, 3’ü ağır 15 kişiyi yaraladı.

Haberin Devamı

SALDIRIYLA ilgili bir açıklama yapan IŞİD, Afgan saldırganla ilgili olarak, “Bizim savaşçılarımızdan biri” dedi. 17 yaşındaki saldırganın iki yıl önce Almanya’ya sığınan ve bakıcı ailenin yanında kalan bir Afgan olduğu açıklandı. Saldırganın kaldığı evdeki odasında yapılan aramada, terör örgütü IŞİD’in elle çizilmiş bayrağı bulundu.

Ancak ARD’ye konuşan Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, saldırganın terör örgütleri ile bağlantısı olduğuna ilişkin ipucunun bulunmadığını bildirdi. Saldırganı tanıyanların, bu kişinin şimdiye kadar radikal veya fanatik bir görünüm sergilemediğini belirttiğini aktaran Herrmann, IŞİD’in bu saldırıyı üstlendiğini iddia etmesine rağmen saldırganın bu şekilde ‘bir ağ’ ile bağlantısı olduğuna ilişkin herhangi bir ipucunun bulunmadığı bildirdi. Herrmann, Afganlının evinde bulunan yazının, muhtemelen son zamanda kendisini radikalleştirdiğini gösterdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!