TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi

Güncelleme Tarihi:

TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 12:00

Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu (TNOP) çatısı altında bulunan Tilburg Merkezli Türk Yatırımcılar Derneği Tilburg’un (TOTİL) düzenlediği etkinlikte işverenler, vergi ve sigorta konusunda bilgilendirildi.

Haberin Devamı

VERGİ uzmanı Ahmet Beyaztaş ve sigorta uzmanı Nafi Keleş’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Rotterdam Başkonsolosluğu Ticari Ataşeşi Veysel Parlak, Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkan Vekili Faruk Halıcı, TNOP ve TOTİL üyeleri katıldı. Adem Uzun’un sunuculuğunu yaptığı akşamda uzmanlardan önce TOTİL Başkanı Eyüp Gülnar davetlilere hitaben konuşmasında bu tür toplantıların sıklıkla yapılacağını ve işverenleri ilgilendiren konularda, işin erbabı deneyimli uzmanlarla işverenlerin bilgilendirileceklerini söyledi. Daha önce verdiği konferanslarla gençlerin yoğun ilgisini çeken işveren ve HOTİAD Başkan Vekili Faruk Halıcı’ya söz verildi.

‘GİRİŞİMCİLİK BİR DÜŞÜNCE BİÇİMİDİR’
Faruk Halıcı, günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte yatırım yapmak için büyük sermayelere gerek olmadığını ifade etti. Büyük balığın küçük balığı yutmaması için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Halıcı, “TOTİL 10 yıl önce benim de destek vererek kurduğumuz bir dernektir. Son yıllarda aktif değildi. Eyüp Gülnar kardeşimiz son iki yıldır yeni kadrosuyla güzel çalışmalarıyla adından söz ettirmeyi başardı. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Başkasının başarısına yardımcı olduğunuzda en güzel başarıyı elde etmiş olursunuz. Girişimcilik bir düşünce biçimidir” dedi.

TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi

Haberin Devamı

‘GENÇLERİN FİKİRLERİNE DEĞER VERMELİYİZ’
Avukat Cem Cakır, “Özellikle gençlerimize meslek seçiminde baskı yapılamaması lazım. Doktor ol, mühendis ol, avukat ol demek ve yönlendirmek yanlış. Belki o genç o meslekleri sevmiyor kafasında başka planlar var. İnsan sevmediği işte başarılı olamaz. O yüzden gençlerin fikirlerine değer vermek zorundayız. İstemediğin bir iş için çalışmaya stres, sevdiğin bir iş için çalışmaya tutku denir. Örneğin korona döneminde iki genci geliştirdiği evlere servis sistemiyle, bugün dünya devlerine şapka çıkaracak bir başarı elde etmişlerdir” dedi.

Haberin Devamı

ONLARCA SORUYU CEVAPLADI
Vergi Uzmanı Ahmet Beyaztaş 2024 yılında işverenleri ilgilendiren değişiklikler konusunda hazırladığı görsellerle artan vergi yükünü, rakamlarla ortaya koydu. Hemen hemen her vergi paketinde oranların işverenler aleyhine değiştiğini belirten Ahmet Beyaztaş sunumunun sonunda davetlilerin soru yağmuruna tutuldu. Sunucu Adem Uzun’un profesyonelce yönettiği akşamda, bundan sonra tek bir konu üzerinde bilgilendirme akşamı yapılması gerektiğini söyleyerek ikinci konuk Nafi Keleş’i sahneye davet etti. 25 yıllık tecrübesi ile BM Sigortam ortağı Nafi Keleş de işyeri, ev, araç, personel sigortaları konusunda görsellerle yaptığı sunumda en çok ev ve iş yerlerinde çıkan yangınlar sonucu sigortalının ve sigorta şirketlerinin neden karşı karşıya geldiği konularına ağırlık verdi. Ev aletlerinden güneş panellerine, elektrik tesisatlarından elektrikli araç yangınlarına kadar verdiği örnekler, konunun gerçekten uzmanı olduğunun bir göstergesi idi. Nafi Keleş de sunumun sonunda sigorta konusunda onlarca soruyu cevaplamak zorunda kaldı.

TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi

Haberin Devamı

‘KAPILARIMIZ HERKESE AÇIK’
T.C. Rotterdam Ticari Ataşesi Veysel Parlak, TOTİL’e davetleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Biz Ataşelik olarak buradan Türkiye’ye ya da Türkiye’den Hollanda’ya yatırım yapan, yapacak insanlara yol gösteriyoruz. Ofisimiz Rotterdam’dadır ve kapımız hepinize açıktır. Bu tür bilgilendirme akşamlarını çok faydalı olduğunu sorulan sorulardan ve gösterilen ilgiden görüyoruz. Başkan Eyüp Gülnar nezdinde TOTİL yönetimini tebrik ediyorum, beni de davet ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Davetlilerin karşılıklı sohbetleri ve tanışmalarıyla planlanan süreden daha fazla süren akşamın finali hediye çekilişi ile son buldu. Çeşitli iş verenlerin katılımcılar için verdiği hediye paketleri yapılan çekilişle son bulurken, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirmek de ihmal edilmedi. Kurulduğu günden sonra uzun süre hiçbir faaliyeti görülmeyen TOTİL geçen yıl Eyüp Gülnar’ın başkanlığa getirilmesi ile yaptığı faaliyetlerle adından söz ettirmeye başladı. Bu “TOTİL’in Muhteşem Dönüşü olarak nitelendirildi.

TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi

TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi

TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi
TOTİL Türk yatırımcıları bilgilendirdi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!