Tiyatro Frankfurt’a ‘Walter Möller Ödülü’

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Frankfurt’a ‘Walter Möller Ödülü’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 14:15

1975’ten beri Frankfurt Büyükşehir Belediyesi tarafından eski başkan Walter Möller anısına iki yılda bir verilen ‘Walter Möller Ödülü’ne bu yıl Tiyatro Frankfurt ile Px Sozialwerk GmbH layık görüldü.

Haberin Devamı

FRANKFURT Büyükşehir Belediyesi, 1970 ila 1971 yılları arasında görev yapan eski Belediye Başkanı Walter Möller anısına, kamu yararına yaptıkları işlerle destek olan ve toplumun kültürel ve sosyolojik gelişimine olumlu katkı sağlayan grupları 1975’ten bu yana her iki yılda bir plaketle onurlandırıyor. Ödül, şehir için üreten başarılı kurum ve kuruluşlarla belediye arkasındaki verimli bir ilişkinin de sembolü olarak görülüyor. Bu yıl iki topluluğa verilen ödüllerden birinin sahibi Tiyatro Frankfurt oldu. 2004’te kurucusu ve genel sanat yönetmeni Kamil Kellecioğlu tarafından şehre kazandırılan Türk tiyatrosu, 18 yıldan beri hem Alman hem de Türk toplumu için yaptığı başarılı işlerle adını birçok kez duyurdu. İki yılda bir, şehrin ortak yararına grupların ve bireylerin olağanüstü faaliyetleri takdir ediliyor. Bu yıl ödülün sahibi 20’den fazla kurum arasından üç jürinin ortak kararıyla seçilen Tiyatro Frankfurt ve Px Sozialwerk GmbH oldu. Başkonsolos Erdem Tunçer, Frankfurt Meclis Başkanı Hilime Arslaner, Kültür Ataşesi Ahmet Alemdar, Nürnberg Sanat Fabrikası’ndan Burcu Fırat Uygur, Tiyatro Frankfurt ekibinin yanı sıra çok sayıda gazeteci ve davetlinin katıldığı törende Tiyatro Frankfurt ve Px Sozialwerk GmbH’ye ödüllerini, Frankfurt Belediyesi İl Meclis Başkanı Hilime Arslaner takdim etti.

Tiyatro Frankfurt’a ‘Walter Möller Ödülü’
‘FRANKFURT’UN BİR PARÇASI’
Türk tiyatrosunun Frankfurt mozaiğinin büyük bir parçası olduğunu belirten Arslaner, şöyle konuştu: “Çünkü sadece Frankfurt’ta 500 binden fazla Türkiye kökenli insan yaşmakta. Bölgemizin kültürel hayatının kalıcı ve vazgeçilmez bir parçası olan Türk tiyatrosunun daha ileride olması dair 3 iyi neden vermek istiyorum. Birincisi, Türkçe tiyatrosu, birinci dili veya ana dili Türkçe olan herkes için, hatta Türkçe öğrenmiş insanlar için önemlidir. İkincisi, bu şekilde Türkiye’deki dille ve toplumsal söylemle iletişim halinde kalırsınız. Üçüncüsü ise, Şehir Parlamentosu Başkanı olarak amacım, Frankfurt toplumunu bir araya getirmek. Türkçe konuşan tiyatro, Almanca-Türkçe, kültürlerinin tanınması olarak burada, Frankfurt’un ortasında deneyimlenebilir. Entelektüel söylemin dilidir. Sahnenin dilidir. Benlik saygısını yükseltir ve çoğunluk toplumunun kültürünün önemli ve tanınan bir parçası olduğu inancını güçlendirir. Türkiye ile iş gücü anlaşmasından 61 yıl sonra nihayet buraya ulaştık. Sosyal uyum, farklı insanları bir araya getirmek... Bunlar çok önemlidir.”
Tiyatro Frankfurt’un, kamu yararına üstün katkılarda bulunan inisiyatiflere, topluluklara veya gruplara verilen ‘Walter Möller Ödülü’ne layık görülmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, “Bu, Hessen’deki Türk toplumu açısından da bir gurur kaynağı. Başkonsolosluk olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere samimi biçimde destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne olan desteğimiz devam edecek. Tiyatro Frankfurt’a emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz” dedi.
Tiyatro Frankfurt’a ‘Walter Möller Ödülü’
‘İNANILMAZ BİR DUYGU’
Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz, ekip olarak her zaman sanatın iyileştirici gücüne inandık ve bu şekilde yol aldık. Frankfurt’un en prestijli ödülünü bir Türk Meclis Başkanı’nın elinden almak inanılmaz bir duygu. Toplum ve insanlık adına tiyatronun ne kadar önemli olduğunu anlatma çabamızın bu şekilde sonuçlanması bizi çok mutlu ediyor. Kültürler arası etkileşimde sanatın en önemli enstrümanı olan tiyatro ile daha çok, daha iyi zamanlar geçirmeyi ümit ediyoruz. Tiyatromuza sağladıkları desteklerle hep bir adım daha ilerlememize sebep olan basta Frankfurt Belediyesi İl Meclis Başkanı Hilime Arslaner’e, . Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’e, böyle güzel bir günde bizi yalnız bırakmayan Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Ahmet Alemdar’a, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve bana her zaman inanan değerli Tiyatro Frankfurt ekibime, uzaktan yakından gelen tüm konuklara teşekkür ediyorum. Sanat rotamız, insanlık için, insanın insana hep daha iyi geldiği tiyatro zamanlarında görüşmek üzere.”
Tiyatro Frankfurt’un ‘Aşkımızın Son Durağı’ adlı oyunu, 3 Aralık’ta Frankfurt Gallus Tiyatrosu’nda sahnelenecek.
Tiyatro Frankfurt’a ‘Walter Möller Ödülü’

Tiyatro Frankfurt’a ‘Walter Möller Ödülü’

BAKMADAN GEÇME!