Tiyatro Frankfurt sezonu açtı

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Frankfurt sezonu açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2022 12:36

Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro Frankfurt, yeni sezon açılışında ‘Aşkımızın Son Durağı’ adlı oyunu Gallus Tiyatrosu’nda sahneledi.

Haberin Devamı

Tiyatro Frankfurt sezonu açtı

FERHAN Şensoy’un kaleme aldığı oyunun gösterimine, Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Satı Civelek ve Kültür Ataşesi Ahmet Alemdar da katıldı. Kostümlerini Tomris Kuzu, müziklerini Can Atilla, reji asistanlığını Gonca Ekiz, sahne tasarımını Hannan Aslan ve ışık tasarımını ise M. Hüseyin Özcan’ın yaptığı oyun, Venüs Bekar’ın çevirisiyle Almanca üst yazıyla gerçekleşti. Şahin Vural (dekor), sahne arkasında ise Sevda Şahin, Hamiyet Eroğlu ve Selin Topdemir görev aldılar. Genel Sanat Yönetmenliğini Kamil Kellecioğlu’nun üstlendiği oyunda Kellecioğlu’nun yanı sıra Çiğdem Spickermann, Haydar Akarsu, Ergin Düzgün, Hande Uluöz Saraçoglu, Aytaç Saraç, Sevda Şahin ve Aysel Fetullayeva rol alıyor.

Haberin Devamı

Tiyatro Frankfurt sezonu açtı
TÜRKİYE VE AVRUPA TURNESİ YOLDA
Yeni sezonda Avrupa’da ve Türkiye’de de sahnelenmesi planlanan oyununun bir sonraki gösterisi, 3 Aralık’ta yine Frankfurt Gallus Theater’da yapılacak. Frankfurt’un Türkçe konuşan tiyatrosu olarak seyirciye ulaşmak için daha çok çalışacaklarını belirten Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, Türk tiyatrosunun en önemli yazarlarından Ferhan Şensoy’u, Frankfurt’ta bir kez daha seyirciyle bir araya getirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Kellecioğlu, “Özellikle pandemi süreci, uzak kaldığımız tiyatronun bize ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gösterdi. Seyircimizle buluşmayı özlemişiz. Seyircimizle duygusal bir bağ kurduk ve bu çok kıymetli. Tiyatro, hayatımızın bir parçası, olmazsa olmazımız. Ayrıca desteklerinden dolayı Hessischen Ministerium für Wissenschaft und Kunst ve Frankfurt Başkonsolosluğu’na şükranlarımızı sunuyoruz.”
Tiyatro Frankfurt sezonu açtı

Tiyatro Frankfurt sezonu açtı

BAKMADAN GEÇME!