Teste rağmen 5 gün karantina mecburiyeti

Güncelleme Tarihi:

Teste rağmen 5 gün karantina mecburiyeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2020 17:19

Almanya’da Başbakan Merkel başkanlığında toplanan ve yetkili bakanlardan oluşan korona kabinesi yeni korona önlemleri planını görüştü. Ekim ayı ortasından itibaren Almanya dışında riskli bölgelerden gelenlere negatif test sonucuna rağmen beş gün karantina ön görülüyor. Riskli bölgelerden gelenler önceden dijital olarak Almanya’ya başvuru yapacak. Başvuru onayı olmayanların ülkeye girişine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

KORONA Kabine toplantısı hakkında hükümet sözcüsü Steffen Seibert önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık üç aydır Almanya’da vaka sayısının belirgin bir şekilde arttığını vurgalayan Seibert, “Bazı bölgeler yedi günlük korona vaka sayısı 100 bin nüfus başına kritik 50 sınırına ulaşıyor. Bu oran bazı büyük kentlerde ve Berlin’de olduğu gibi bazı semtler için de geçerli. Artış giderek yükseliyor. Enfeksiyon sayısının artmaya devam edeceği ihtimal dışı değil. Komşu Avrupa ülkelerine de bakınca, bizim çok daha dikkatli olmamız gerektiği açıkça görülüyor” dedi. Hedefin sağlık idarelerinin enfeksiyon zincirini takip edebileceği ve kıracağı kadar vaka sayısını düşük tutmak olduğunu vurgulayan Seibert, “Bunun için kurallara sıkı sıkıya uyulması gerekiyor. İlkbaharda yaşadığımız bir kısıtlamaya gerek kalmaması için her şeyi yapmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KARANTİNA SÜRESİ
Hükümet sözcüsü Seibert korona kabinesinin karantina düzenlemesi ve test stratejisi olmak üzere iki konuyu gündeme aldığını söyledi. Gelecek hafta karara bağlanması beklenen taslağa göre, 15 Ekim tarihinden itibaren riskli ülkelerden Almanya’ya gelenler için test süresi 14 günden 10 güne indirilecek. Ancak testleri negatif çıkanlar bile 5 gün karantinaya alınacak.

DİJİTAL BAŞVURU
Diğer bir yeni uygulama planı ise dijital başvuru. 15 Ekim tarihine kadar geçerli uygulamada riskli bölgelerden gelenler uçakta form dolduruyor. 15 Ekim tarihinden itibaren form uygulaması kalkacak. Yolcu Almanya’ya gelmeden önce belirlenen bir internet sayfası üzerinden nerede kaldığını ve ne zaman Almanya’ya giriş yapacağını bildirecek. Başvurusu üzerine kendisine onay gelecek. Yolcunun bu onayı iyi saklaması gerekecek. Havalimanında inen yolcudan polis onay belgesini görmek isteyecek. Onay belgesi olmayanların ülkeye girmesine izin verilmeyecek. Almanya içinden riskli kent ve bölgelerden gelenler için nasıl bir uygulamaya gidileceğine ise eyaletler karar verecek.

BAKMADAN GEÇME!