Tartışmayı bir adım ileriye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Tartışmayı bir adım ileriye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 14:04

Ünlü milyarder Elon Musk, Alman hükümetiyle arasındaki sığınmacı tartışmasını bir adım ileriye taşıdı. “Demokraside bir hükümet halkın çoğunluğunun sesine kulak vermiyorsa, görevden alınması gerekir” sözleri, AfD’ye destek olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

‘X’ sosyal medya platformunun sahibi teknoloji milyarderi Elon Musk, son zamanlarda mülteci karşıtı açıklamalarına bir yenisini ekleyerek Akdenizde faaliyet gösteren 8 Alman mülteci kurtarma gemisine dikkati çekti. Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin tutumunu eleştiren Musk, “Alman halkı bundan haberdar mı?” diye bir mesaj paylaştı. Musk’a cevap gecikmedi. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın hesabından “Evet. Ve buna hayat kurtarma deniliyor” cevabı geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın bu paylaşımı, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve İskoçya Birinci Bakanı Humza Yousaf tarafından da beğenildi.

‘GÖREVDEN ALINMALI’
‘X’ platformu üzerinden tartışmayı devam ettiren Musk, “Yani bununla sahiden gurur duyuyorsunuz. İlginç. Açıkçası Alman halkının çoğunluğunun bunu desteklediğinden şüpheliyim. Bir anket yaptınız mı? Almanya’nın çok sayıda yasadışı göçmeni İtalyan topraklarına taşıması İtalya’nın egemenliğinin ihlali değil midir? İşgal hisleri var...” diye bir mesaj daha paylaştı. Sosyal medyada Almanların yüzde 83’ünün İtalya üzerinden düzensiz göçe karşı olduğunu ve kontrollerin artırılmasını istediğini içeren bir paylaşımda daha bulunan Musk, “Demokraside bir hükümet halkın çoğunluğunun sesine kulak vermiyorsa, görevden alınması gerekir” demesi, Almanya’da tartışma konusu oldu. “Musk, açık bir biçimde Scholz hükümetinin gitmesini istiyor” yorumları yapılırken, ünlü milyarderin sözleriyle göç karşıtı AfD’ye destek verdiği belirtildi. Alman hükümetinden ise şu ana kadar herhangi bir tepki ve yorum gelmedi. BERLİN

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!