Tarihi festivalde Osmanlı gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Tarihi festivalde Osmanlı gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 10:23

Berlin’de faaliyet gösteren geleneksel Türk okçuluğunu tanıtan ‘Kemankes Germania’ derneği, 14. ve 17. asır Osmanlı dönemi canlandırması yapan ‘Ordugâh Türkiye’ grubuyla birlikte Romanya’da düzenlenen ‘Festival Medieval Ștefan çel Mare’ Orta Çağ festivaline katıldı.

Haberin Devamı

‘Ordugâh Türkiye’, ilk tarihi canlandırma topluluğu olarak 2011 yılında faaliyete geçti. Birçok şehirden katılımlarla zenginleşen ‘Ordugâh Türkiye’, Türkiye ve dünyada hatırı sayılır, akademik bir topluluk haline geldi. ‘Ordugâh Türkiye’ bünyesinde sipahiler, Türkmenler ve yeniçeriler canlandırılıyor. Bunun yanı sıra çadırları, topu ve mancınığı ile küçük bir Osmanlı Ordusu görüntüsü veriliyor. Son olarak Almanya’nın ilk geleneksel Türk okçuluk derneği olan ‘Kemankes Germania’nın kurucusu Muzaffer Türk’ün de katılımıyla uluslararası bir hüvviyete kavuşan ‘Ordugâh Türkiye’nin Romanya’nın Suceava şehrinde düzenlenen ‘Festival Medieval Ștefan çel Mare’ adlı Orta Çağ festivalindeki tarihi canlandırma gösterilerine ilgi büyük oldu.

Tarihi festivalde Osmanlı gösterisi

Tarihi festivalde Osmanlı gösterisi
ZİYARETÇİLER HAYRAN KALDI
Tarihi savaş canlandırmasının yanı sıra Osmanlı Ordusu’nun sefer sırasında günlük yaşamı da canlandırıldı. Dr. Yaşar Metin Aksoy ve arkadaşları tarafından Türk Musikisi’nden örnekler sunuldu. Ayrıca festival süresince ‘Ordugâh Türkiye’ süvari ekibi tarafından geleneksel Türk atlı sporları gösterileri yapıldı, atlı okçuluk, atlı güreş, cirit, gökboru ve çevgan festivale katılan ziyaretçilere tanıtıldı. Festival, şehir merkezinden Suceava Kalesi’ne kadar 10 km’lik bir geçit töreni ile başlayıp kalede 4 gün boyunca sürdü. Festivali bu yıl yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti. ‘Ordugâh Türkiye’ Tarihi Canlandırma Ekibi Başkanı Dr. Fatih Köşe, ziyaretçilerin kendilerine büyük ilgi gösterdiklerini, Osmanlı dönemine hayranlıklarını ifade ettiklerini ve bolca fotoğraf çekilmek istediklerini söyledi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!