‘Subaylarımdan hiçbirini Putin’in oyunlarına kurban etmeyeceğim’

Güncelleme Tarihi:

‘Subaylarımdan hiçbirini Putin’in oyunlarına kurban etmeyeceğim’
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 16:07

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman Hava Kuvvetleri subaylarının sızan telekonferans görüşmelerinin bir askerin Singapur’daki bir otelde güvenli olmayan hat kullanması sonucu ‘kişisel hatasından’ kaynaklandığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Pistorius, “En iyi subaylarımdan hiçbirini Putin’in oyunlarına kurban etmeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Hava Kuvvetleri subaylarının Ukrayna’ya destek konusunda gerçekleştirdiği görüşmenin ses kayıtları Rus medyası tarafından yayınlanmıştı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında olayın ardından başlatılan soruşturmaya ilişkin ilk sonuçları paylaştı. Pistorius, Singapur’da düzenlenen havacılık fuarına katılan bir Alman askerin söz konusu telekonferansa katılmak için gizli görüşmelerde kullanılan WebEx platformunu kullanmadığını, bunun yerine konakladığı otelde güvenli olmayan hat kullandığını söyledi. Söz konusu sızıntıların askerin ‘kişisel hatasından’ kaynaklandığını ifade eden Pistorius, “Tüm katılımcılar güvenli arama prosedürüne amaçlandığı gibi uymadı” dedi.

‘RUSLAR İÇİN BULUNMAZ BİR ORTAM’
Singapur’da düzenlenen ve Avrupa’nın pek çok ülkesinden üst düzey askerlerin de katıldığı havacılık fuarlarının Rusya için önemli olduğunu kaydeden Pistorius, “Rus gizli servisi için bulunmaz bir ortam. Bu tür otelleri hedef alarak dinlemeler gerçekleştiriyorlar. Soruşturma devam ediyor. Çok açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, en iyi subaylarımdan hiçbirini Putin’in oyunlarına kurban etmeyeceğim” dedi. Pistorius, adı açıklanmayan asker hakkında inceleme başlatıldığını, bunun sonuçlarına göre de bir disiplin soruşturması yürütülebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!