Süalp Erdoğan, Münih Başkonsolosu görevini devraldı

Güncelleme Tarihi:

Süalp Erdoğan, Münih Başkonsolosu görevini devraldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2023 11:04

Almanya’da Münih Başkonsolosu görevine getirilen Süalp Erdoğan, yeni göreviyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, konsolosluk hizmetlerinin hız ve kalitesini yükseltmeye, vatandaşlarımızın hak ve çıkarlarını korumaya, sorunlarının çözümüne destek olmaya çalışacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

SÜALP Erdoğan, “Vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları Bavyera eyaletinin başkenti olan Münih’te, Almanya’nın ekonomi, bilim, sanat, kültür, spor ve siyasi yaşamına hepimizi gururlandıran katkılar sunmakta olan Türk toplumuna hizmet verecek olmaktan kıvanç duyuyorum. Görev sürem boyunca çalışma arkadaşlarımla birlikte konsolosluk hizmetlerinin hız ve kalitesini yükseltmek, vatandaşlarımızın hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarının çözümüne destek olmak ve Türk-Alman ilişkilerini ilerletmek için gayret göstereceğiz. Bu hedefler doğrultusunda, toplumumuzla yapıcı, kolaylaştırıcı, güler yüzlü ve çözüm odaklı bir anlayışla iletişim içinde olacak, gençlerimiz başta olmak üzere Türk toplumunun değerli bireylerinin, sosyal, ekonomik, kültür, eğitim ve siyasi hayata etkin olarak katılımlarını teşvik edeceğiz.” dedi.

Haberin Devamı

‘HER TÜRLÜ ELEŞTİRİ VE ÖNERİYE AÇIĞIZ’
Erdoğan, çocukların öncelikle ana dilleri olmak üzere, köklü tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak, yaşadıkları toplumla uyumlu bir ortak gelecek inşa etmeleri için destek olacaklarını da kaydetti. Süalp Erdoğan, Türk toplumunun birlik ve beraberliğini artırmanın önemli olduğunu kaydederken, “Sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetlerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini güçlendirmek de önceliklerimiz arasında yer alacak. Görev sürem boyunca vatandaşlarımızdan gelecek her türlü, yapıcı görüş, eleştiri ve öneriye açık olacağız. Bu çerçevede, Başkonsolosluğumuza ait sosyal medya hesaplarımızı takip ederek, tüm etkinlik ve duyurularımızdan haberdar olabilirsiniz. Başkonsolosluğumuz bünyesinde bulunan, Eğitim Ataşeliği, Ticaret Ataşeliği, Din Hizmetleri Ataşeliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği’nin yürüttüğü değerli çalışmalara ek olarak vatandaşlarımıza sunduğumuz Hukuk Danışmanlığı ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan Aile Danışmanlığı hizmetlerinden de yararlanabileceğinizi hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Süalp Erdoğan, Münih Başkonsolosu görevini devraldı

Haberin Devamı

SÜALP ERDOĞAN KİMDİR?
1973 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul’da Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Ardından 2001 yılında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevine başladı. Ankara Genel Müdürlük’te Gurbetçi Vatandaşlar ve Emlaktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nde görev yaptı. Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı faaliyetlerinin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Nairobi Büyükelçiliği’nde Üçüncü Katip, Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosluğu’nda Konsolos Yardımcısı, Konsolosluk’ta da görev yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Generali Atina-Pire Başkonsolos Yardımcısı ve Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Berlin Büyükelçiliğinde Müsteşar / 1. Danışman. En son 18-20 Haziran 2021 tarihlerinde ilki, 11-13 Mart tarihlerinde ise ikinci kez gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu’ndan sorumlu daire başkanıydı. 15 Aralık 2022 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu görevine başlamıştır. İngilizce ve Almanca bilen Sayın Erdoğan, temel düzeyde İspanyolca bilmektedir. Evli ve bir oğlu var.

BAKMADAN GEÇME!