Stuttgart’a 2 bin kişilik cami inşaatı başladı

Güncelleme Tarihi:

Stuttgart’a 2 bin kişilik cami inşaatı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 16:05

Almanya’nın Stuttgart kentinde 2 bin kişilik cami ve külliye inşa ediliyor. Projesi Aralık 2019’da tanıtılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Stuttgart-Feuerbach Yeni Camii ve Külliyesi’nin inşaat ruhsatının onaylanmasının ardından çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

4 bin 750 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve 2 bin kişinin ibadet edebileceği caminin külliyesinde eğitim ve sosyal etkinlikler için özel alanlar, konferans salonu, idari birimler ve kapalı otopark yer alacak. Maliyeti yaklaşık 22 milyon Euro olan inşaatın en fazla 4 yılda tamamlanması bekleniyor. Bölgede yaşayan cemaat, ibadetlerini geçici olarak inşaat yakınına kurulan konteynerde yapıyor. Feuerbach DİTİB Yeni Camii Dernek Başkanı İsmail Çakır, külliyenin Almanya’da bir ilk olacağını belirterek, “Her kesime hitap eden çok fonksiyonlu bir cami günümüze kadar yapılmamıştı. Biz de hepsini düşünerek bir ilke imza atacağız. Toplam 4 bin 750 metrekare kullanım alanı olacak. Yardımlarımız iyi gelirse 2 bin metrekare daha ilave edeceğiz” dedi. Yeni projeden aylık 35 bin Euro bir gelir elde edileceğini ifade eden Çakır, Müslümanlardan projeye destek olmalarını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘BÖLGEYE DEĞER KATACAK’
Stuttgart Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Fatih Burak Mermer ise şunları söyledi: “Bölgede daha önce bir cami vardı ancak ihtiyaçlar karşısında yetersiz kaldı. Camimizi, kültür merkezimizi ve konferans salonlarımızı yenilememiz gerekti. Stuttgart’ta muhteşem bir mabedin inşası için iş makinelerimiz ve inşaat firmamız çok güzel bir şekilde çalışıyor. Almanya’daki camilerimiz sadece beş vakit namazın kılındığı camiler değildir. Konferans salonlarıyla bir kültür merkezi, aynı zamanda sınıflarımızla bir eğitim merkezi, resmi ve dini törenlerimizi, toplantılarımızı yaptığımız merkezlerdir. Bu cami ve külliyemiz de bölgeye değer katacak. Çok büyük bir proje olduğu için bugüne kadar olduğu gibi bütün vatandaşlarımızın projeye destek olmalarını istirham ediyorum.”
Feuerbach Camii din görevlisi Nizamettin Tunç da vatandaşlara destek çağrısı yaptı.

Stuttgart’a 2 bin kişilik cami inşaatı başladı

Stuttgart’a 2 bin kişilik cami inşaatı başladı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!