Steinmeier’den sürpriz: 60 kilo dönerle Türkiye’ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier’den sürpriz: 60 kilo dönerle Türkiye’ye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 16:02

Önümüzdeki hafta pazartesi günü Türkiye’ye resmi ziyaret düzenleyecek olan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bir sürpriz yaparak yanında Berlin’den 60 kilo döner götürecek. Steinmeier, pazartesi akşamı Tarabya’daki Alman Konuk Evi’nde Berlin’den getirdiği döneri misafirlerine ikram edecek.

Haberin Devamı

BERLİN’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesindeki döner büfesi işletme sahibi Arif Keleş de cumhurbaşkanının delegasyonunda yer alacak. Ailesiyle birlikte yaklaşık 40 yıldır dönercilikle uğraştıklarını söyleyen Arif Keleş, Alman milli takımından bazı oyuncuların da zaman zaman kendilerinden döner yediğini belirtti. Arif Keleş, üç kuşaktır dönerci olduklarını ve bu mesleğin dedesinden miras kaldığını kaydetti. Türkiye’dekinden farklı olarak dönere Almanların sevdiği damak tadına uygun şekilde sos eklediklerini belirten Arif Keleş, aynı şekilde dönerle beraber bu sosları da İstanbul’a götüreceklerini söyledi.

5 MİLYAR EURO CİRO TAHMİN EDİLİYOR
Arif Keleş, Tarabya’daki ikramda Cumhurbaşkanı Steinmeier’le birlikte döner kesmek istediğini de kaydetti. Almanya’nın en çok sevilen fast food’ları arasında yer alan dönerin, yan ürünlerle birlikte yaklaşık 5 milyar Euro’luk bir cirosu olduğu tahmin ediliyor. Alman siyasiler de çeşitli etkinliklerde sık sık döner keserek medyaya poz veriyor. Eski Başbakan Angela Merkel de her yıl partisinin orta ölçekli işletmeler yaz festivalinde döner standının arkasına geçerek döner keserdi.

Steinmeier’den sürpriz: 60 kilo dönerle Türkiye’ye gidiyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!