Steinmeier’den bayram mesajı

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier’den bayram mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2023 10:30

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı. Steinmeier, mesajında Türkiye ve Suriye’de yaşanan depreme de dikkat çekti.

Haberin Devamı

 

MESAJINA “Ramazan sona erdi ve üç günlük Ramazan Bayramı başladı. Almanya’daki tüm Müslümanlara içtenlikle hayırlı bayramlar diliyorum” diye başlayan Steinmeier, Ramazan Bayramı’nın, Almanya’daki önemli dini bayramlardan biri olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı’nın aynı zamanda ‘vermenin ve paylaşımın bayramı’ olduğunu ifade eden Steinmeier, “Ramazanın sonunda Müslümanlar geleneksel olarak fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine Fitre verirler. Geçen haftalarda Türkiye ve Suriye’de meydana gelen korkunç depremde Almanya’dan birçok Müslüman, Müslüman cemaatler ve kuruluşlar afet bölgesindeki insanları bağışlarla ve yardımlarla destek oldu ve destek olmaya da devam edecek. Bugün tüm yardım edenlere içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

MEVLÜDE GENÇ’E DE DEĞİNDİ
Mesajında geçen yıl hayatını kaybeden Mevlüde Genç’e de değinen Steinmeier, “Barış elçisi Mevlüde Genç’in de bir zamanlar söylediği gibi: ‘Allah’ım kalbime dostluğun ve kardeşliğin hissini ver. Böylece teselli bulurum ve çevremdekilere sevgi gösterebilirim.’ Hepimiz aile içinde, arkadaş çevresinde, toplumda ve sınırların ötesinde de diğer insanlara dostluk ve kardeşlikle bağlı olduğumuzu hissetmeliyiz. Ramazan Bayramınız kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!