SPD’nin görüşme kararı Merkel’i sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

SPD’nin görüşme kararı Merkel’i sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 10:47

Almanya Başbakanı Angela Merkel, SPD yönetiminin koalisyon kurma amacıyla CDU ve CSU partileriyle ön görüşmelere başlama kararı almasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Haberin Devamı

CDU Genel Başkanı Merkel, kardeş parti olarak nitelendirdiği CSU’nun Nürnberg’te düzenlediği Olağan Genel Kongresi’ne katıldı. Hükümet kurma konusundaki sorumlulukların bilincinde olduklarını vurgulayan Merkel, “SPD’nin kararını memnuniyetle karşılıyorum. CDU/CSU’nun görevi istikrarlı bir hükümeti kurmak ve biz olmadan istikrarlı bir hükümet kurulamaz. Daha önceki öngörüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının sebebi CDU/CSU değil” dedi.

BRÜKSEL’DEN TELKİN
Konuşmasında Brüksel’deki AB Zirvesine de değinen Merkel, “Brüksel’de de sorular peşimi bırakmadı. Bana sürekli ‘Almanya ne olacak. Almanya’ya ihtiyacımız var. Görmüyor musunuz dünyanın durumunu. Çin güçleniyor. Rusya’nın mesela Suriye’deki politikası. ABD kendine konsantre oldu. Şii ve Sünni çatışmaları’ gibi konuları açtılar. Ve orada bana ‘siz müzakere etmeye hazır olmalısınız’ telkininde bulundular” ifadelerini kullandı.
Merkel işte bu nedenle güçsüz bir Almanya ile Avrupa’nın düşünülemeyeceğine dikkati çekerek istikrarlı bir hükümet kurulmasının şart olduğunu söyledi.
Merkel CDU olarak Bavyera’da gelecek yıl yapılacak eyalet meclisi seçimlerinde CSU’yu sonuna kadar destekleyeceklerini de söyledi.

BAKMADAN GEÇME!