SPD milletvekillerine Rus hacker saldırısı

Güncelleme Tarihi:

SPD milletvekillerine Rus hacker saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 10:53

Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SPD’nin üst yönetimi ve bazı milletvekillerinin, nisan ayında Rus hackerlerin saldırısına uğradığı ortaya çıktı. SPD, Federal Bilgi Güvenliği Dairesi ve istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Dairesi nezdinde gerekli girişimleri başlattı ve olayı soruşturdu.

Haberin Devamı

SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, “Saldırının, Rusya merkezli hackerler tarafından gerçekleştirildiğine dair sağlam temellere dayanan göstergeler var” açıklamasında bulundu. Güvenlik makamlarının SPD’yi ‘bir süredir’ buna benzer bir tehdit konusunda uyardığını kaydeden Kühnert, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığına karşı net duruşumuz göz önünde bulundurulduğunda, bu saldırı bizi şaşırtmadı. Ancak SPD bu tür saldırılarla yılmayacak. Putin’in uluslararası hukuka karşı savaşına ve diğer saldırılarına her düzeyde kararlılıkla karşı çıkacağımıza dair inancımızın teyit edildiğini görüyoruz” diye konuştu.

MİCROSOFT GÜVENLİK AÇIĞI
Bir parti sözcüsü de SPD parti yöneticilerinin e-posta kutusunun hacker saldırılarından etkilendiğini açıkladı. Bu e-posta adreslerinden veri çıkışı olduğu da belirtildi. Sözcü, “Saldırı o sırada bilinmeyen bir Microsoft güvenlik açığı üzerinden gerçekleşti. Bu açık Rus hackerler tarafından istismar edildi” dedi. Çalınan verilerin gizliliğinin ihlali göz ardı edilemeyeceği gerekçesiyle, saldırıdan etkilenen parti üyelerinin daha sonra bilgilendirildikleri kaydedildi. Sözcü, hangi SPD politikacılarının etkilendiğini açıklamak istemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!