Sonbaharda fiyatlar daha da artacak

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda fiyatlar daha da artacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 10:43

Almanya Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, gıda fiyatlarında asıl artışın sonbahar ve kış aylarında geleceği uyarısında bulundu. Rheinische Post gazetesine konuşan Özdemir, gıda endüstrisinin enerji alımının uzun sürelere yayıldığını belirtirken, “Sonbahar ve kış aylarında artışlar beklemeliyiz çünkü ticaret artık kendisine pahalı enerji sağlamak zorunda. Fiyat artışları müşterilere yansıtılıyor” dedi.

Haberin Devamı

ARD ve ZDF televizyonlarında yayınlanan sabah programına da katılan Özdemir, Ukrayna’ya saldıran Rusya’nın, dünyada bir gıda krizi çıkması için Ukrayna tahılını bloke etme stratejisi uyguladığını ifade etti. Yüksek gıda fiyatlarıyla mücadelede meyve, sebze ve bakliyatta KDV’nin kaldırılmasına yönelik önerisini yineleyen Özdemir, “Mevcut KDV sisteminin temelden gözden geçirilmesi gerektiğine dair ciddi bir anlaşmazlık olamaz. Mantık, basitlik ve sürdürülebilirlik burada anahtar kelimeler. (Bunları düşünürseniz) Hızlı bir şekilde önerime ulaşırsınız” dedi.
Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre tarım ürünlerinde nisan ayındaki fiyat artışı ortalama yüzde 39.9 oldu. Bu, istatistiklerin tutulduğu 1961 yılından bu yana en büyük artış olarak gözlendi. Bitkisel ürünler yüzde 45.7, hayvansal gıdalar ise yüzde 35.8 oranında arttı. Mart ayındaki artış ortalaması da yüzde 34.7 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!