‘Son Nesil’ yine sokaklarda

Güncelleme Tarihi:

‘Son Nesil’ yine sokaklarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 11:27

Almanya’da yaz tatili döneminde eylemlerine ara veren ‘Son Nesil’ (Letzte Generation) iklim aktivistleri, yeniden sokaklara dökülmeye, caddeleri, otoyolları bloke etmeye başladı. Hatta eylemlerini daha da yoğunlaştırıp, başkent Berlin’de Noel’e kadar bir dizi eylem gerçekleştirecekleri tehdidinde bile bulundular. Eylemciler, sıkı önlemler alındığı halde Münih’te salı günü başlayacak olan Uluslararası Otomobil Fuarı’nı (IAA) da protesto edecek.

Haberin Devamı

“SmashIAA” (IAA paramparça), “İklim katili Başbakan” sloganlarıyla düzenlenecek gösteri sırasında Başbakan Olaf Scholz’un açılış konuşmasını engellemek için göstericilerin ellerini caddelere yapıştırıp, yolları bloke etmeyi planladıkları belirtildi. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Almanya’da herkesin özgür bir biçimde protesto düzenleme hakkına sahip olduğunu belirtirken, şiddete başvurulmasına ve başkalarının özgürlüklerine müdahale edilmesine göz yummayacaklarını açıkladı. Herrmann, kentte gereken güvenlik önlemlerinin alınacağını vurguladı. ‘Son Nesil’ aktivistleri ayrıca fuarın kapanış günü 10 Eylül’de Almanya’nın çeşitli kesimlerinden 38 derneğin de desteğiyle “blockIAA” sloganıyla geniş kapsamlı bir protesto gösterisi düzenlemeyi planlıyor. Aynı zamanda ‘bisikletli protesto turu’ düzenlenmesi de öngörüldü.

Haberin Devamı

BERLİN’DE SÜRESİZ EYLEM PLANI
İklim aktivistlerinin başkent Berlin’de 18 Eylül itibariyle süresiz eylem planladıkları ortaya çıktı. Der Tagesspiegel gazetesi, bir sohbet grubunun iç yazışmalarına dayanarak yayınladığı haberinde, ilk etapta en az Noel’e (24 Aralık) kadar planlanan eylemlerin süresiz olabileceğine yer verdi. ‘Son Nesil’ iklim aktivistlerinin eylemlerini yalnız başkent Berlin’in bazı kesimlerinde değil, tüm kenti etkileyecek şekilde yaygınlaştırmayı planladıklarına dikkat çekildi.

BAKMADAN GEÇME!