Son mesajdan sonra artık susmayacak

Güncelleme Tarihi:

Son mesajdan sonra artık susmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:09

Belçika’nın RTBF televizyonunda ünlü hava durumu sunucusu Cecile Djunga, yayından sonra telefondan ırkçı sözlü tacize maruz kaldı. Bir yıldır benzeri mesajlar aldığını ama artık susmayacağını belirten Djunga, ırkçılığa karşı kampanya başlatacağını açıkladı.

Haberin Devamı

YAYINDAN sonra kanalı arayan bir kadın, “Cecile Djunga’nın ‘çok siyah’ olduğunu, ‘ekranda giysilerinden başka bir şey görünmediğini’ ve ‘televizyona yakışmadığını’ söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşadığı olayı aktaran Djunga, bir yıldan bu yana çalıştığı işinden dolayı çok sayıda ırkçı mesaj aldığını ve sürekli sustuğunu dile getirdi ve “Artık yeter” dedi. Kendisini Belçikalı hissettiğini belirten Djunga, “Ülkeme dönmem gerektiğini artık duymak istemiyorum, çünkü burası benim de ülkem” diyerek mesajlara tepki gösterdi.

MÜSLÜMANLAR, ARAPLAR, FAZLA KİLOLULAR
Irkçılığın ve ötekileştirilmenin sadece siyahları hedef almadığına dikkat çeken Djunga, başta Müslümanlar, Araplar ve fazla kilolu insanlar olmak üzere tüm mağdur insanları kapsayan ırkçılık ve ötekileştirilme ile mücadele kampanyası başlatacağını aktardı. Sosyal medyada birçok insan sunucuya destek mesajları gönderdi.
Cecile Djunga’nın arkasında olduğunu aktaran televizyon kanalı, ırkçı mesajlara karşı yasal işlem başlattıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Son mesajdan sonra artık susmayacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!