Sol Parti’de deprem!

Güncelleme Tarihi:

Sol Parti’de deprem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 10:17

Almanya’da Sol Parti’nin yöneticilerinin tutumuna kızan Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Amira Mohamed Ali, “Bu kararın politik gerekçeleri var” diyerek yeniden aday olmak istemediğini açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Sol Parti yönetiminin gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine sığınmacı ve iklim aktivisti gemi kaptanı Carola Rackete’yi milletvekili adayı gösterme kararı alması partilileri küplere bindirirken, parti içinde isyan da başladı. 2019 yılından beri Sol Parti Federal Meclis Grubu Eş Başkanı olarak görev yapan Amira Mohamed Ali, “Bu kararın politik gerekçeleri var” diyerek yeniden aday olmayacağını açıkladı. Sol Parti Eş Başkanları Janine Wissler ve Martin Schierdewan’la çeşitli konularda hemfikir olmadığı bilinen Amira Mohamed Ali, “Parti yönetiminin sergilediği politikayı savunmam mümkün değil. Çünkü onların politikası benim inandığım ve savunduğum görüşlerle bağdaşmıyor” açıklamasında bulundu.

Sol Parti’de deprem
SAHRA WAGENKNECHT’İN KARARI ETKİLİ OLDU
Aynı zamanda Sol Parti yöneticilerini, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin, iklim politikasına, halkı her geçen gün daha fazla sıkıntıya düşüren ve sosyal adaletsizliği artıran yanlış sosyal politikasına gereken kararlılıkla karşı çıkmamakla da suçladı. Hedefin hayal kırıklığına uğrayan Yeşillerli seçmenleri kazanmak olduğu halde, Sol Parti yöneticilerinin bu alanda doğru dürüst çaba göstermediklerini de söyledi. Amira Mohamed Ali ayrıca, böyle bir karar vermesinde, Sol Parti yönetiminin, bir dönem partinin Eş Başkanlığı’nı yapan ve yeni bir parti kurmayı düşündüğü ileri sürülen Sahra Wagenknecht’e dönük tutumunun da etkili olduğunu belirtti. Parti yönetiminin 10 Haziran 2023’te oy birliğiyle aldığı “Sahra Wagenknecht’in Sol Parti’de geleceği yok. O nedenle diğerleriyle birlikte milletvekilliğini bırakmalı” kararının kendisi için bardağı taşıran son damla olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

MOHAMED ALİ KİMDİR?
Annesi Alman, babası Mısır kökenli olan Amira Mohamed Ali, 16 Ocak 1980’de Hamburg’da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Hamburg’da yaptıktan sonra Heidelberg ve Hamburg Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi gördü. 2008 yılından itibaren avukat olarak çalıştı ve Oldenburg kentinde 2015 yılında Sol Parti’de aktif olarak görev aldı. 2017 yılındaki genel seçimlerde de Federal Meclis’e girdi. 2019 yılında da Sol Parti Federal Meclis Grubu Eş Başkanı seçildi.

 

BAKMADAN GEÇME!