Şoke oldu!

Güncelleme Tarihi:

Şoke oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 00:00

Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Ege ve Akdeniz’de büyük bir insanlık dramı haline gelen kaçak trajedisinin sona erdirilmesi için temaslarda bulunmak üzere Bodrum’a gitti.

Haberin Devamı

Roth, sayıları her geçen gün artan çeşitli milletlerden sığınmacıların göçmen kampına çevirdiği Bodrum’da pazaryerini ziyaret etti. Sabah erken saatlerde otobüslerle gelen Suriyelilerin yanı sıra Afganistan, Pakistan ve Myanmar’lılarla birlikte yaklaşık 1200’ü bulan göçmenlerin yaşadığı ortamı yerinde gören Roth, şoke oldu. Yanında Bodrumlu mimar arkadaşı ve yardımcısı Jale Serdaroğlu ile birlikte pazaryerinde yaklaşık iki saat kalan Roth, Suriyeli kadın ve çocuklarla konuşarak sorunlarını dinledi.

Şam’dan kaçarak ailesiyle birlikte iki yıl önce Türkiye’ye geldiklerini belirten tıp öğrencisi Ulmiye Sannar ile kardeşi üniversite öğrencisi Halmani Sannar, Roth’a eğitimlerini sürdürmeye devam etmek istediklerini söyleyerek yardım istedi. Ulmiye Sannar, “Avrupa’ya giderek eğitimimizi sürdürmek istiyoruz. Türkiye’de okumak için yaptığımız başvurulara bugüne kadar yanıt alamadık” dedi.

MECLİSE TAŞIYACAĞIM

Yaklaşık 10 yıldır Bodrum’da yaz tatilini geçirdiğini belirten Roth, şunları söyledi: “Dünyanın gözde turizm merkezinde göçmen sorununun bu boyutlarda olabileceğini tahmin edemiyordum. Burada su, tuvalet, yiyecek, içecek hiçbir şey yok. Bebek ve anneler hastalığın pençesinde, umuda yolculuk için organizatörlerin insafını bekliyorlar. Bodrum’a çok acil olarak BM Yüksek Komiserliği tarafından bir göçmen yardım bürosu kurulması için elimden geleni yapacağım. Konuyu Almanya Meclisiv e AB’nin gündeme getirerek ülkelerin ortak çözüm olmaları için daha hızlı adımlar atmalarını sağlamak istiyorum.”

Roth bugün veya yarın Yunanistan’ın İstanköy adasında incelemelerde bulunacak, yetkililerle görüşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!