Siz ne harika çocuklarsınız! Kumbara harçlıklarını HASENE’ye verdiler

Güncelleme Tarihi:

Siz ne harika çocuklarsınız Kumbara harçlıklarını HASENE’ye verdiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2023 12:33

Deprem bölgesinde enkazdan çıkan çocuk görüntülerinden etkilenen Muhammed Batır ile Naciye Batır kardeşler, kumbaralarından çıkan 111 Euro’yu deprem bölgesine gönderilmesi için Hasene’ye teslim etti.

Haberin Devamı

KÖLN Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevat Balkan, şunları söyledi: “Köln Nippes’te Türklerin yoğun yaşadığı bölgede bulunan Hasene merkezimize Muhammed ve Naciye isimli iki kardeş geldi. Toplanan milyonlar tabii ki anlamlı ama beni en çok etkileyen dün iki çocuğun getirdiği bu para oldu. Tamamı bozuk metal paradan biriktirdikleri 111 Euro’yu ‘Deprem için getirdik, oraya yollayın abi’ dediler. Ben de kendilerine teşekkür ederek şeker ile birer Hasene kumbarası hediye ettim. Allah’ın izniyle biz bu yaranın da altından kalkarız. Avrupa’daki kardeşlerimiz Türkiye ile et ile tırnak gibi oldular.”

Siz ne harika çocuklarsınız Kumbara harçlıklarını HASENE’ye verdiler
‘ANINDA ULAŞTIRIYORUZ’
“Köln yakınlarındaki Brühl camimiz kendilerinin inşaatı sürerken, paraya ihtiyaç varken yaklaşık 40 bin Euro’ya yakın miktarı deprem bölgesi için teslim ettiler. Bir kısmı cuma çıkışı toplanmış, bir kısmı kadınların lahmacun satışından, bir kısmı da gelir amaçlı kahvaltı programından elde edilmiş. Allah onlardan razı olsun. Sadece bizim derneğimiz değil tüm kurumlar yardım seferberliğiyle kenetlendi. Derneklerin çoğu sokak ve caddelerde deprem yararına kermesler, yemek satışları yapıyor. Adeta bir gönüllüler ordusu oluştu. Bize gelen duyumlar o kadar çok ki, camilerimiz jeneratör, çadır kampanyalarıyla depremin ilk gününden itibaren yardımlarını bize ulaştırıyor. Bizler ayni ve nakdi yardımları anında bölgeye ulaştırıyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!