Sinsheim Belediyesi’nden ‘Bağış Galası’

Güncelleme Tarihi:

Sinsheim Belediyesi’nden ‘Bağış Galası’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 10:17

Badem Württemberg eyaletine bağlı Sinsheim kentinde, ‘Bağış galası’ adı altında depremzedeler yararına yardım gecesi düzenlendi.

Haberin Devamı

BADEN Württemberg eyaletine bağlı Sinsheim kenti Belediye Başkanı Jörg Albrecht’in organizasyonlarıyla, avukat Seza Serbestolgun, savcı Metin Kılıç, avukat Memet Kılıç, iş insanı Fırat Erbak, Federal Meclis milletvekili Moritz’in destekleriyle, depremzedeler için ‘Bağış Galası’ düzenlendi. Gala, depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Konukları Türkçe selamlayan Sinsheim Belediye Başkanı Jörg Albrecht, deprem felaketinde hayatlarını kaybedenler için başsağlığı diledi. Albrecht, “Almanya’nın, depremin ilk gününden beri Türkiye’nin yanında olduğu gibi, biz de karınca, kararınca Türk dostlarımızla birlikte yardım gecesi düzenleme kararı aldık. Bu geceye katılanlara ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Gün, birlik ve beraberlik günü. Yardıma ihtiyacı olan insanların yanında olmak insani görevimizdir” dedi. Daha sonra Almanya’nın Uluslararası Arama ve Kurtarma Kurumu I.S.A.R yetkilisi Dr. Matthias Gelb, deprem bölgesinde kurtarma ekibinin başında olan birisi olarak gözlemlerini anlattı. Salonda duygusal anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Sinsheim Belediyesi’nden ‘Bağış Galası’

Sinsheim Belediyesi’nden ‘Bağış Galası’
‘BİRLİKTEN GÜÇ DOĞACAK’
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, telefonla bağlanarak bölgedeki durumları konuklara anlattı. Acil olarak her türlü yardımlara ihtiyaçları olduğunu ifade eden Eryılmaz, Alman ve yardımda bulunan tüm dostlara teşekkür etti. Eryılmaz, birlikten güç doğacağını, bu yardımların devam etmesi gerektiğini ve yıkılan 11 kentte yaşayan toplumumuzun yanında olduklarını vurguladı. Gecede toplanan tüm yardımın deprem bölgelerine gönderileceği ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME!