Sınır kontrollerinde 11 bin kaçak yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sınır kontrollerinde 11 bin kaçak yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 12:57

Almanya’nın Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre sınırlarında yeniden başlatılan kontrollerde kaçak olarak ülkeye girmek isteyen 4 bin 790 kişinin geri gönderildiği açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın, bir ay önce Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre sınırlarında başlattığı, Avusturya sınırlarında da geçici olarak sürdürdüğü kontrollerde ülkeye kaçak olarak girmeye çalışan 11 bin 29 kişi yakalandı. Baştan karşı çıktığı halde kontrollerin devam edeceğini açıklayan Federal İçişleri Nancy Faeser, ülkeye kaçak girmeye çalışanlardan 4 bin 790 kişinin geri gönderildiğini, diğerlerinin de geri gönderme işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Kontrollerde, 266 insan tacirinin de yakalanarak gözaltına alındığını ve haklarında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklandı.

Sınır kontrollerinde 11 bin kaçak yakalandı


ALMANYA KARARLI
Kontrollerde ayrıca Almanya genelinde çeşitli nedenlerle haklarında yakalama emri bulunan 670 kişinin yakalanarak ilgili birimlere teslim edildiği belirtildi. Ayrıca 329 uyuşturucu kaçakçısının yakalandığı, çok sayıda çalıntı pasaport ve çalıntı otomobillere el konulduğu belirtildi. Öte yandan Avrupa Birliği (AB) sıcak bakmasa da Almanya’ya ve Avrupa’ya düzensiz göçün engellenmesi için Almanya’nın sınırlarda kontrolleri sürdürmeye kararlı olduğu açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!