Sığınmacılara ‘Ön Ödemeli Kart’ yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sığınmacılara ‘Ön Ödemeli Kart’ yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 11:24

Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP, sığınmacılara nakit para yerine günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için ‘Prepaid Card’ olarak nitelenen ‘Ön Ödemeli Kart’ verilmesi konusunda uzlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya düzensiz göçün engellenmesi tartışmaları sürerken, koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP nihayet sığınmacılara nakit para yerine gerekli günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ‘Prepaid Card’ (yüklenen miktarda harcama yapılabilen ön ödemeli kart’ verilmesinde uzlaştı. Uzun süren tartışmalardan ve pazarlıklardan sonra ‘Ön Ödemeli Kart’ ile toplu taşıma bileti, çocukların okul gezileri harcamaları için nakit para çekme imkânı tanınması konusunda anlaşma sağlandı. Başta ana muhalefet CDU/CSU olmak üzere çeşitli kesimlerin talep ettiği gibi ‘Ön Ödemeli Kart’ ile yurt dışına para havale edilmesi yolu da kapatıldı.

‘YAZ AYLARINI BEKLEMEK İSTEMİYORUZ’
Koalisyonun küçük ortağı FDP Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Lukas Köhler, Bakanlar Kurulu ve Eyalet Başbakanları Konferansı’nın önerileri doğrultusunda uzlaşmaya vardıklarını ilan ederken, eyaletlerin istemeleri halinde uygun görecekleri değişiklikleri yapabileceğini de söyledi. Aynı zamanda istemeleri halinde eyaletlerin ‘Ön Ödemeli Kart’ ile nakit para çekilmesi miktarının kendilerinin belirleyebileceğine de dikkat çekildi. Hükümet partilerinin üzerinde uzlaşmaya vardıkları yeni düzenlemenin önümüzdeki günlerde Federal Meclis’te karara bağlanıp hayata geçirilmesine kesin gözüyle bakıldığı da vurgulandı. Almanya’nın 16 eyaletinden 14’ü bu yılın başlarında ‘Ön Ödemeli Kart’ ile ilgili koşulları kendi aralarında belirledikleri ve yaz aylarında ve en geç sonbaharda uygulamaya koymayı kararlaştırdıkları halde, Bavyera ile Mecklenburg Vorpommern’in o kadar bekleme niyetinde olmadığı da ortaya çıktı. Bavyera Eyalet Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, uygulamaya “En kısa zamanda” başlayacaklarını belirtirken, SPD’li Mecklenburg Vorpommern Eyalet Başbakanı Manuela Schwesig, “Biz yaz aylarını beklemek istemiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!