‘Side tatili kısa sürede tükendi’

Güncelleme Tarihi:

‘Side tatili kısa sürede tükendi’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2022 10:26

Alman ucuz marketler zinciri Lidl’in Side’de Ocak 2023’te 599 Euro’ya sattığı üç haftalık tatilin yoğun ilgi üzerine kısa sürede tükendiği duyuruldu.

Haberin Devamı

ALMAN ucuz marketler zinciri Lidl’in Side tatilinin yoğun ilgi gördüğü bildirildi. DW Türkçe’ye açıklama yapan Lidl, “22 günlük Türkiye tatili Ocak 2023 ayı için 599 Euro’ydu ve karşılaştığımız talep sınırlı kontenjanımızı hemen aştı ve tükendi. Söz konusu tatili daha yüksek fiyata satın almak bile imkânsız. Tur operatörlerimiz ile beraber, müşterilerimize bu cazip fiyatla daha fazla kontenjan sunabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Almanya’da Lidl, Aldi gibi süpermarket zincirleri uzun yıllardır normal ürünlerinin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerine kısa veya uzun tatil satışları da yapıyor. Lidl’ın 31 Ağustos’tan itibaren geçerli olan son broşürünün kapağında üç haftalık Side tatili yer almış, söz konusu tatilin kişi başına 799 Euro yerine 599 Euro’ya satılacağı duyurulmuştu. Söz konusu beş yıldızlı otelin Side Kumköy’de, merkeze 7 kilometre mesafede olduğu ve Ocak 2023’te 21 gece/22 gün her şey dahil iki kişilik odada, tatilin kişi başına 599 Euro’ya satılacağı belirtilmişti. Aynı odanın şubatta 649, nisan ayında 899, mayıs ayında 999, Haziran-Eylül arasında 1399 ya da 1499 Euro’ya ayırtılabileceği belirtiliyordu.
Uzmanlar, şirketlerin genelde ucuza sınırlı kontenjan ayırtıp “...tan başlayan fiyatlarla” şeklinde en ucuz fiyat reklamı yaptığına dikkat çekiyor ve söz konusu Side tatilinin kontenjanının da muhtemelen çok sınırlı olduğu tahmininde bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Side tatili kısa sürede tükendi’

KİMLER İLGİ GÖSTERİYOR?
Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Sözcüsü Torsten Schaefer, hâlâ bazı eyaletlerde okul tatilinin sürdüğünü ve insanların yaz tatilinden dönmediği için ekim ayındaki sonbahar tatili için bile rezervasyonların henüz ivme kazanmadığını söyledi. Almanların genelde son dakikada harekete geçtiğini hatırlatan Schaefer, önümüzdeki kışa yönelik ilk ipuçlarının DRV’nin önümüzdeki ay sunacağı raporda yer alabileceğini belirtti. Almanya’da kış dönemi için sunulan üç hafta veya daha uzun süreli tatillere genelde sağlığı iyi ve okul çağında çocuğu olmayan emekliler ile esnek çalışabilen kesimin ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

‘Side tatili kısa sürede tükendi’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!