‘Seher ile Ali’ yeniden seyirciyle buluşacak

Güncelleme Tarihi:

‘Seher ile Ali’ yeniden seyirciyle buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 11:00

‘Seher ile Ali’ adlı tiyatro oyunu, yoğun talep üzerine 23, 24 ve 25 Kasım tarihlerinde Londra’daki Tower Tiyatrosu’nda yeniden seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu unutulmaz oyun, aşk, tutku, ihanet ve toplumdaki kadınlık-erkeklik rollerine odaklanarak izleyicileri 70 dakika sürecek çok etkili bir şahitliğe davet ediyor.

Haberin Devamı

KATMAN katman açılan her anını soluksuz izlediğimiz ‘Seher ile Ali’yi Türkiye’nin son dönem en önemli oyun yazarlarından birisi olarak kabul edilen Şamil Yılmaz kaleme aldı. Mavi Productions’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Seher ile Ali’, arabesk ruh halinin getirdiği iniş çıkışlarla beraber, kadınlık-erkeklik rollerine Seher ile Ali’nin ilişkisi üzerinden bakıyor. Pavyonda şarkıcılık yapan Seher ile fedailik yapan Ali adlı iki âşık çalıştıkları pavyondan kaçıp birlikte bir otel odasına sığınıyor. Ancak geride bıraktıkları yaşanmışlıkları onların peşini bırakmıyor.

‘Seher ile Ali’ yeniden seyirciyle buluşacak

OYUNUN YÖNETMENİ ÇATALÇAM
Oyunun yönetmeni ve aynı zamanda Seher karakterini canlandıran Eda Çatalçam oyunla ilgili şunları söyledi: “Birbirlerini bu dünyanın kahrına inat, ölümüne seven ‘Seher ile Ali’ oyunu, komedi ve dramı bir araya getiren, tek perde, arabeskin en damarından, acılı bir oyun. Arabesk nedir diye sorarsanız, bir kültürün ötesinde, fillerin üzerinde tepiştiği, çimlerinse altta kalmanın acısıyla çıkardığı sestir diyebilirim. ‘Seher ile Ali’nin aşkının hakikatinde hep beraber bir yaşamın trajikomik haline dair müzikleri de katık edip, bir yolculuğa çıkacağız.” Oyunda Ali karakterini canlandıran Fatih Dönmez, Türkiye’de pek çok tiyatro ve televizyon projesine imza atmış ve ‘Dünya’nın Eski Zamanlarında’ oyununda canlandırdığı Meddah rolünden sonra ikinci kez ‘Seher ile Ali’ oyunu ile Londra’da bir kez daha seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

‘Seher ile Ali’ yeniden seyirciyle buluşacak

DÖNMEZ ÖDÜL SAHİBİ
Geçen yıl oynadığı ‘Fısıltılar’ filmi ile İskoçya ‘Feel The Reel’ Film Festivali’nde ‘En iyi Erkek Oyuncu’ ödülünü alan Fatih Dönmez ise şunları söyledi: “Oyun pek çok katmandan oluşuyor. Bir aşk hikâyesine bakarken, iktidar ve sistem karşısında ezilen, ötekileştirilen, görülmek istenmeyen insanların doğdukları cinsellik rolleri ile de nasıl köşeye sıkıştıklarına dair trajikomik bir hikâye sunuyor. Seher ile Ali’de zamansız ve mekânsız, her döneme ait ve seyirciyi pek çok duygu haline sürükleyecek çok güçlü bir hikâye bizleri bekliyor.”
23-24-25 Kasım tarihlerinde Tower Tiyatro’da her akşam 19.30’da sahnelenecek oyun, Türkçe oynanacak ve İngilizce çevirisi de üst yazı ile takip edilebilecek. https://www.towertheatre.org.uk/seher/

‘Seher ile Ali’ yeniden seyirciyle buluşacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!