Schwesig koltuğunu korudu

Güncelleme Tarihi:

Schwesig koltuğunu korudu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2024 11:33

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Başbakanı Manuela Schwesig, SPD Teşkilat Başkanlığı koltuğunu korurken, CDU’nun başına da Daniel Peters getirildi.

Haberin Devamı

MANUELA Schwesig, Gören-Lebbin’de düzenlenen kurultaya katılan 134 delegeden 128’inin desteğiyle yeninden SPD Eyalet Teşkilatı Başkanı seçildi. 2017 yılından beri hem Mecklenburg-Vorpommern Başbakanlığı görevini hem de partisinin liderliğini sürdüren Schwesig, son yıllarda yaşanan sıkıntıları yara almadan atlattıklarını ve meydan okumaların üstesinden geldiklerini söyledi. Schwesig, “Ülkemizin de eyaletimizin de sosyal demokratlara ihtiyacı var” dedi. 2013-2017 yıllarında Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı olarak görev yapan Schwesig, hedefin, 2026’da yapılacak eyalet seçimlerini kazanarak iktidarda kalmak olduğunu söyledi.

Schwesig koltuğunu korudu
Daniel Peters

Haberin Devamı

CDU’DA PETERS DÖNEMİ
CDU Mecklenburg-Vorpommern Teşkilatı Genel Sekreteri Daniel Peters ise partinin yeni teşkilat başkanı oldu. Rostock’ta yapılan kurultaya katılan 162 delegeden 152’sinin desteğini alan Peters, hedefin düzensiz göçü engelleme, enerji dönüşümü ve iç güvenlik politikasına ağırlık vererek iktidarı ele geçirmek olduğunu vurguladı. Mecklenburg-Vorpommern CDU Genel Sekreterliği’ne ise Federal Meclis milletvekili Philipp Amthor getirildi. Amthor da delegelerin yüzde 93.9’unun desteğini aldı.

BAKMADAN GEÇME!