‘Schwesig istifa etmeli’

Güncelleme Tarihi:

‘Schwesig istifa etmeli’
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 10:43

Almanya’da ana muhalefet CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkanı ve CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, SPD’li Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Başkanı Manuela Schwesig’in istifasını istedi.

Haberin Devamı

ABD’nin Rusya’ya dönük yaptırımlarını delmek için Rusya ile Mecklenburg-Vorpommern’a bağlı Lubmin kenti sahiline uzanan Kuzey Akım 2 projesi çerçevesinde doğal gaz boru hattının tamamlanması için kurulan vakfın Rus enerji devi Gazprom tarafından milyonlarca dolar destek aldığı ve bunda Eyalet Başkanı Manuela Schwesig’in de payı olduğu suçlamalarının yoğunlaşması ‘tam bir skandal’ olarak nitelendirildi. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, “Bana görev Eyalet Başbakanı Schwesig’in çoktan görevinden istifa ermesi gerekirdi. Olup bitenleri anlamak mümkün değil. Olayla ilgili detayların bölük bölük ortaya çıkmasını anlamak da mümkün değil. Her şey açıklık kazanmalı ve Eyalet Başbakanı Schwesig görevi derhal bırakmalı” dedi. FDP eski Genel Sekreteri Linda Teuteberg de Schwesig’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

PARAVAN VAKIF KURULMUŞ!
Yapımı, Rusya’nın Ukrayna’da 24 Şubat 2022’de başlattığı savaştan önce bittiği halde yaptırımlar nedeniyle savaştan iki gün önce devreye sokulmaması kararı alınan ‘Kuzey Akım 2’ projesinin tamamlanmasında Schwesig’in etkin rol oynadığı iddiaları gündeme geldi. Schwesig’in bilgisi dahilinde ‘paravan’ bir vakıf kurulduğu ve projenin tamamlanmasına önemli katkıda bulunan bu vakfın başına da kendisinden önce Eyalet Başbakanı olan Erwin Sellering’in getirildiği belirtildi. Rus enerji devi Gazprom şirketinin bu vakfa 30 milyon dolardan fazla ‘bağışta’ bulunduğu da iddia edildi. Hatta söz konusu vakfın vergi ödemediği, ilgili belgelerin de bölgedeki bir maliye memuru tarafından yakıldığı ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!