Schröder’le görüşmeyi reddetti!

Güncelleme Tarihi:

Schröder’le görüşmeyi reddetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 10:51

Meclis ofisi ve çalışan personeli elinden alınan Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in, ofisinin yeniden tahsis edilmesi için yaptığı girişim boşa çıktı.

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı Helge Braun, kendisine mektup yazan Gerhard Schröder’in görüşme talebini geri çevirdi. Braun, “Böyle bir görüşme utanç verici olur. Bütün süreci onursuz buluyorum” diyerek, Schröder’in girişimine sert tepki gösterdi. Gerhard Schröder, avukatı aracılığıyla gönderdiği mektupta, görüşme teklif etmiş ve gerekirse dava açmak için hukuksal yolların araştırıldığını belirtmişti. Ancak Helge Braun, Federal Meclis Bütçe Komisyonu’nun kararı büyük çoğunlukla aldığını ve uygulamanın federal hükümette olduğunu belirtti. Braun, “Somut olarak gerekli olan bu gereksinimler için özellikle benimle, avukatlardan gelen mektuplar aracılığıyla iletişim kuran insanlarla herhangi bir tartışmaya ihtiyacım yok” şeklinde konuştu.
Bütçe Komisyonu’nda mayıs ayında yapılan toplantıda Gerhard Schröder’in yıllık yaklaşık 400 bin Euro’luk büro masraflarının ödenmemesi yönünde karar alınmıştı. Ancak emekli maaşının ödenmesi ve korumalarının devam edilmesi de kararlaştırıldı. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşa rağmen Rus enerji şirketinde icra kurulu görevinden istifa etmeyen ve Rusya’ya mesafe koymayan Schröder, Almanya’da büyük tepki çekiyor.

BAKMADAN GEÇME!