Schröder’in eşinin de işine son verildi

Güncelleme Tarihi:

Schröder’in eşinin de işine son verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2023 09:45

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş sonrası Rus gaz şirketi Gazprom’la ilişkisini kesmediği için Almanya’da eleştirilerin hedefi olan eski Başbakan Gerhard Schröder’in Kore asıllı eşi de Rusya’ya yaptırımlardan etkilendi.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta 79 yaşındaki eşi Gerhard Schröder ile birlikte Berlin’deki Rus Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir kutlamaya katılan Soyeon Schröder-Kim işinden kovuldu. İkilinin, kutlamaya katılması ülke genelinde medyada büyük eleştirilere neden olmuştu. Eleştiriler sonrası NRW.Global Business şirketi Schröder’in eşinin işine son verdi. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Ekonomi Bakanı Mona Neubaur’un (Yeşiller) sözcüsü Kölner Stadt-Anzeiger’e yaptığı açıklamada, “Bayan Schröder-Kim derhal geçerli olmak üzere serbest bırakıldı ve NRW.Global Business tarafından işine son verilecek” dedi.

YASAL OLARAK İNCELENİYOR
Eski şansölyenin eşi Kuzey Ren-Vestfalya şirketinin Güney Kore temsilcisi olarak çalışıyordu. Sözcü, ayrıca “NRW.Global Business tarafından Bayan Schröder-Kim’e, temsilcilerin siyasi açıdan hassas konularda, özellikle de Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısıyla ilgili olarak kamuoyu önünde konuşmaması gerektiğine dair çeşitli işaretler verildi” açıklamasında bulundu. Sözcü, Soyeon Schröder-Kim’in iş akdinin sona erdirilmesinin yasal olarak incelendiğini kaydetti. Şirket sözcüsü ise “Bu inceleme şu anda tamamlanmıştır” dedi. 9 Mayıs’ta Nazi Almanya'sına karşı kazanılan zaferin 78. yıl dönümünde Rus Büyükelçiliği resepsiyona çok sayıda kişiyi davet etmişti. Bazı Alman politikacılar, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü saldırıyı protesto etmek amacıyla davete katılmaktan vazgeçmişti.

BAKMADAN GEÇME!