Scholz’un adı Cum-ex skandalından düşmüyor!

Güncelleme Tarihi:

Scholz’un adı Cum-ex skandalından düşmüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 14:28

Son dönemde gündemden hiç düşmeyen Cum-ex skandalıyla ilgili Başbakan Scholz’un çelişkili açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HAMBURG Başsavcılığı “Suç işlediğine dair bir iz” yok diyerek Başbakan Olaf Scholz hakkında soruşturma açılmasına gerek görmezken, bankacıların, avukatların ve yatırımcıların Hamburg merkezli Warburg Bank aracılığıyla ödemedikleri halde vergi iadesi alarak devleti milyarlarca euro dolandırdıkları Cum-ex skandalıyla ilgili olarak Scholz’un çelişkili açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

AÇIKLAMALAR ÖRTÜŞMÜYOR
Haftalık Stern dergisi, dönemin Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz’un 2020 yılı Temmuz ayında Federal Meclis Mali Araştırma Komisyonu’na yaptığı açıklamalarla aynı yıl eylül ayındaki açıklamalarının birbiriyle örtüşmediğini yer verdi. Derginin güvenilir kaynaklara ve tutanaklara dayanarak verdiği haberinde, Hamburg merkezli Warburg Bank Denetleme Kurulu Başkanı Christian Olerius ile bir araya geldiğini ve onun anlatıp kendisinin dinlediğini söylerken, eylül ayındaki ifadesinde “Bu buluşmada neler konuşulduğunu hatırlamadığını” söylediğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

‘YALANCILIK’LA SUÇLADILAR
Aynı haberde Christian Olerius’un ise Scholz ile 3 kez bir araya geldiğini söylediği de yer aldı. Haberde Scholz’un hatırlamak istemediği diğer iki buluşmadan sonra önemli gelişmeler olduğuna ve Warburg Bank’ın Hamburg maliyesine olan 27 milyon Euro borcundan o zamanlar Hamburg Eyalet Başbakanı olan Olaf Scholz döneminde feragat edildiğine de yer verildi. 2020 yılı Eylül ayındaki ifadesinde Christian Olerius’la buluşmasında neler konuştuklarını hatırlamadığını söylemesi üzerine özellikle muhalefet partili komisyon üyelerinin Scholz’u eleştirdikleri, hatta ‘yalancılıkla’ suçladıkları, ama oturumdaki konuşmalar ‘gizli’ olduğu için daha fazla üzerine gidemediği de belirtildi.

RANDEVU MAİLLERİ...
Öte yandan Stern dergisi, Köln Savcılığı’nın Olaf Scholz’a ait Hamburg Eyalet Başbakanlığı dönemindeki maillerinin yanı sıra Başbakan Scholz’un şu anda da ‘Büro Yöneticisi’ olan Jeanette Schwamberger’in maillerini de incelediğine yer verdi. Derginin haberinde, Swamberger’in maiilerinde Scholz’un o zamanlar Hamburg Maliye Bakanı olan şu andaki Hamburg Eyalet Başbakanı Peter Tschentscher, bankasında kiraladığı kasada 200 bin Euro’sunun üzerinde nakit para ele geçirilen SPD’li Federal Meclis eski milletvekili Johannes Kahrs ve Hamburg Eyalet eski Başbakan Yardımcısı Alfons Pawelcyk ile randevuları içeren maillerin bulunduğu da aynı haberde yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!