Scholz’dan Kakhovka saldırısına kınama

Güncelleme Tarihi:

Scholz’dan Kakhovka saldırısına kınama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 14:45

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın Herson bölgesindeki Rusların kontrolündeki Kakhovka hidroelektrik santralının bombalanmasını kınarken, “Savaş yeni bir boyut kazanmıştır. Bu gelişme, Putin’in bu savaşı sürdürme biçimine uygundur” dedi.

Haberin Devamı

BATI Almanya Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (WDR) Berlin’de düzenlenen ‘Europaforum’ etkinliğine katılan Scholz, Ukrayna’daki gelişmeleri dikkatli bir biçimde ama tedirginlikle izlediklerini söyledi. Avrupa’nın çaresiz olmadığını özellikle vurgulayan Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı Avrupa’nın tam bir dayanışma ve birliktelik sergilediğine dikkati çekti. Scholz, ulusal ordulardan bağımsız olarak bir ‘Avrupa Ordusu’ oluşturulması tartışmalarına girmek istemezken, “Önce, şu anda gerekli olanı yapmalıyız. Bunların başında savunma malzemesi ve sistemi üretilmesinde ortaklığın geliştirilmesi ve NATO ile iş birliğinin güçlendirilmesi gelmektedir” dedi.

ÜYELİK İÇİN KRİTERLER BELLİ
Avrupa’nın güçlendirilmesi için yeterli girişimlerde bulunmadığı suçlamalarını geri çeviren Başbakan Scholz, “Önemli olan yapmacık karşıtlıklar yaratmamaktır. Biz, Avrupa Birliği’nin (AB) genişletilmesini istiyoruz. Bu nedenle gereken reformların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesinden yanayız. AB’ye üye olmak isteyen ülkelerle ilgili kriterler belli. Gerçek üyelik, ancak tüm kriterlerin yerine getirilmesinden sonra mümkündür. Ve biz bu kriterlerin yerine getirilmesinde yardımcı olacağız” diye konuştu. Scholz, AB ülkeleri içişleri bakanlarının perşembe günü yapacakları toplantıda ‘iltica hakkı’ ile ilgili köklü reform beklentisinde olduğunu da gizlemedi.

BAKMADAN GEÇME!