Scholz’dan işverenlere: Bize güvenin!

Güncelleme Tarihi:

Scholz’dan işverenlere: Bize güvenin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 12:46

Şansölye Scholz, İsrail ziyareti öncesinde Alman İşverenler Birliği Günü’nde bir konuşma yaptı. Almanya’nın modernizasyonu konusuna değinen Scholz, bu konuda yakında ilerleme kaydedileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, federal hükümetin kasım ayı başında eyaletlerle anlaşarak Almanya’yı daha hızlı hareket edebilen bir ülke haline getirebilmek için birçok düzenlemeyi değiştireceğinden emin olduğunu söyledi. Daha önce bu konuda bir ‘Almanya Paktı’ öneren Scholz, bunun gerçekleşmesi için her şeyi yapmak istediğini söyledi. Scholz, işverenlere hitaben yaptığı konuşmada kendilerine güvenmelerini de istedi. Bürokrasi, uzun planlama ve onay prosedürlerine de değinen Scholz, bu sorunların Almanya’da on yıllar boyunca işlerin çok karmaşık hale gelmesine neden olunduğunu belirtti, “Bu konuda aşırıya kaçtık” dedi.

‘ŞİRKETLERİMİZDEKİ DURUM CİDDİ’
İşverenler Birliği Başkanı Rainer Dulger de federal hükümeti acilen bu konuda harekete geçmeye çağırdı ve “Şirketlerimizdeki durum ciddi” uyarısında bulundu. Dulger, çok fazla bürokrasi, çok uzun planlama ve onay prosedürleri, artan sosyal güvenlik primleri, yüksek vergi yükü veya uluslararası karşılaştırmada yüksek enerji fiyatlarından şikâyet etti. Almanya’nın bir iş yeri olarak çekiciliğini kaybettiğini ve bunun nedenlerinin çoğunun kendi içlerinden kaynaklandığını söyledi. “İş dünyasında genel hava değişti” diyen Dulger, rekabet gücünün artırılmasının siyasi eylemlerin merkezine yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘VATANDAŞLARINIZI GERİ ALIN’
Geçtiğimiz günlerde “Almanya’ya gelen sığınmacıların sayısı çok yüksek” diyerek önlem alınmasının kaçılmaz olduğunu vurgulayan Başbakan Scholz’un, başvuruları kabul edilmeyen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesinin hızlandırılmasında kararlı olduğuna dikkat çekildi. Bild gazetesi, hükümete yakın kaynaklara dayanarak yayımladığı haberde, Şansölye Scholz’un, bakanlara ve yüksek düzeyde görev yapan memurlara diğer ülkelerin temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerde sığınma başvuruları kabul edilmeyen vatandaşlarını geri almalarını çok açık bir biçimde dile getirmeleri yönünde direktif verdiği yer aldı. Aynı haberde, Almanya’nın bu konuda kararlı olduğunun anlaşılması için yapılacak görüşmelerde, evirip çevirmeden çok açık bir dille “Vatandaşlarınızı geri alın” denilmesini istediğine yer verildi.

Haberin Devamı

BALKANLAR ÜZERİNDEN GELEN SIĞINMACILAR...
Başbakan Scholz’un dün (pazartesi) Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Avrupa Birliği’ne (AB) aday Balkan ülkeleri Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya liderleriyle düzenlenen toplantı öncesi ve sonrası yaptığı ikili görülmelerde de sığınmacı konusunu gündeme getirdiği belirtildi. Scholz’un, özellikle Balkanlar üzerinden Almanya’ya gelen sığınmacı sayısında son dönemlerde artış olduğunu hatırlatarak önlem alınmasını istediği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!