Scholz’dan çiftçilere: ‘Ölçülü davranın’

Güncelleme Tarihi:

Scholz’dan çiftçilere: ‘Ölçülü davranın’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2024 11:38

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin verilen sübvansiyonları kısıtlama ve kademeli olarak sonlandırma kararını protesto etmek için günlerdir ülkenin çeşitli kesimlerinde traktörlü protesto gösterisi yapan çiftçilere “Ölçülü davranın” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

8 Ocak’ta Berlin’de tarihi Brandenburg Kapısı’na açılan 17. Haziran Caddesi üzerinde traktörleriyle dev bir protesto gösterisi yapan Alman çiftçiler, bugün yine aynı yerde bir araya gelecek. Alman Çiftçiler Birliği öncülüğünde düzenlenecek gösteriye, başta Berlin ve Brandenburg olmak üzere Almanya’nın başka eyaletlerinden çiftçilerin traktörleriyle katılması bekleniyor. Çiftçilerin, hükümetin kararında ısrar etmesi halinde bu kez otoyollar yerine kent merkezlerindeki marketlerin girişlerini engellemek için eylem planladıkları açıklandı. Toplumun her kesimi gibi çiftçilerin de bazı kısıtlamaları kabul etmeleri gerektiğini savunan Şansölye Scholz, çiftçilere yönelik sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, “Öfkeden, kinden uzak durun, ölçülü davranın. Herkes gibi çiftçilerin de gösteri yapma hakkı var. Yasal protestoların çığırından çıkması, kurum ve kuruluşlara, politikacılara karşı kin ve nefret saçılması hepimizin zararına olur” dedi.

Haberin Devamı

‘İDAM SEHPALARI ARGÜMAN OLAMAZ’
Scholz, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’in feribotunun bloke edilmesi ve kendisine saldırıda bulunma girişimini ima ederek, “Şiddet çağrısında bulunmaya ve şahısları tehdit etmeye demokraside yer yoktur. Traktörlere idam sehpaları kurmak argüman olamaz. Politik rakipler ahmak, enayi değildir. Özellikle şu andaki gibi zor dönemlerde ölçülü davranmak kaçınılmazdı. Bu tüm demokratlar için geçerlidir” dedi.
Federal Kriminal Dairesi (BKA), geçen hafta pazartesi günü başlayan ve Almanya’nın çeşitli kesimlerinde sürdürülen protesto gösterilerine aşırı sağcıların da katıldığının belirlendiğine dikkati çekerken, çiftçilere bu konuda dikkatli davranma uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!