Scholz’a ‘Taurus’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Scholz’a ‘Taurus’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 13:47

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un, Ukrayna’ya ‘Taurus’ seyir füzeleri gönderilmesinden yana olmadığı yönündeki haberlerin çıkması, hükümet ortakları FDP ile Yeşiller’i kızdırdı.

Haberin Devamı

FDP’li Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, “Bazı konularda tepki göstermek ya da inatçılık yapmak çocuk yuvasına aittir, Başbakanlığa değil” diyerek Scholz’un tutumunu eleştirdi. Strack-Zimmermann, sosyal medya platformu ‘X’deki paylaşımında, “Sürekli olarak çekimser davranmak ve soru işareti taşıyan gerekçeler insan yaşamına mal oluyor. Anlaşılmaz bir tutum” satırlarına yer vererek Scholz’a tepki gösterdi.
Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD) ile Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un (Yeşiller) aralarında yer aldığı birçok kabine üyesi kısa süre içinde Ukrayna’ya seyir füzelerinin gönderileceği sinyalini verirken, Scholz’un bu tutumu koalisyonda şaşkınlık yarattı. Yeşiller Federal Meclis Avrupa Komisyonu Başkanı Anton Hofreiter, hükümetin çekimser davranmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in işine yarayacağını ve onu güçlendireceğini söyledi. Hofreiter, “Biz korkak davranarak ve çabuk karar veremediğimiz sürece bu savaş devam edecektir. Ben Şansölye Scholz’dan nihayet Ukrayna’yı mantıklı bir şekilde destekleme yolunu açmasını bekliyorum” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!