Scholz ‘vergi kaçakçılığı’ suçlamalarını reddetti

Güncelleme Tarihi:

Scholz ‘vergi kaçakçılığı’ suçlamalarını reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 10:30

Cum-ex skandalı nedeniyle tanık olarak Hamburg Eyalet Parlamentosu Araştırma Komisyonu’nun sorularını yanıtlayan Başbakan Scholz, “Vergi olayında politikanın kesinlikle bir etkisi olmadı” görüşünü yineledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, 2004-2011 yıllarında Hamburg merkezli Warburg Bank aracılığıyla devletin milyarlarca Euro dolandırıldığı Cum-ex skandalıyla ilgili kendisine dönük suçlamaları geri çevirdi. Hamburg Eyalet Parlamentosu Araştırma Komisyonu tarafından tanık olarak dinlenen Scholz, dönemin Hamburg Eyalet Maliye Senatörü Peter Tschentscher’le birlikte kendisinin Hamburg Eyalet Başbakanı olduğu dönemde Warburg Bank’ın vergi borcundan feragat edilmesinde etkili olduğu suçlamalarının tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi. “Benim şahsen Warburg’un vergi olayında hiçbir etkim olmadı” diyen Scholz, “Vergi olayında politikanın kesinlikle hiçbir etkisi olmadı” görüşünü de yineledi.

SUÇLAMALAR TAMAMEN VARSAYIM
Kendisine dönük suçlamaların tamamen varsayımlar ve iddialardan oluştuğunu vurgulayan Olaf Scholz, Hamburg maliyesinin sorunlu vergi olayları hakkında Hamburg Eyalet Başbakanı iken de Federal Maliye Ajanlığı döneminde de detaylı bilgi sahibi olmadığını da söyledi. Öte yandan Başbakan Scholz, 2001-2006 yıllarında Hamburg Maliye Senatörü olan CDU’lu Wolfgang Peiner’in kendisinin ve Tschentscher’in Warburg Bank’ın vergi borçlarıyla iigili olarak maliyeyi etkilediği yönündeki suçlamasına dönük açıklamada bulunmak istemedi. “Die Welt” gazetesi güvenilir kaynaklara dayanarak internette yayınladığı haberinde, önceki dönemlerde de olduğu gibi Başbakan Scholz’un dönemin Hamburg Maliye Senatörü Peter Tschentscher ile bu konuda konuşup konuşmadığını ve ne konuşulduğunu hatırlamadığını söylediğine yer verdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!