Schaeuble defnedildi!

Güncelleme Tarihi:

Schaeuble defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 17:15

Noel’in ikinci günü yaşamını yitiren Alman siyaset dünyasının en önemli isimlerinden CDU’lu siyasetçi Wolfgang Schaeuble,Offenburg’da Baden Protestan Şehir Kilisesi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Baden Protestan Kilisesi bölge piskoposu Heike Springhart bugün düzenlenen cenaze töreninde ayini yönetti.

Haberin Devamı

SCHAEUBLE’nin tabutu kilisenin önündeki anıtın önüne siyah, kırmızı ve altın renkli bir bayrak ve federal bir kartal ile altı federal polis eşliğinde konuldu. Önünde kırmızı güller ve ‘Ingeborg’un’ yazılı kocaman bir kalp, yanında da ailesinden bir çelenk vardı. Ayrıca kilisenin önüne Baden’in renkleri olan sarı ve kırmızı çiçeklerden oluşan çok sayıda çelenk konuldu. Ardından kilisenin önünde askeri bir tören düzenlendi. Offenburg Belediyesi’nin organize ettiği cenaze alayı daha sonra Waldbach Mezarlığı’na doğru bir kilometre yol aldı.

MERKEL KATILMADI
Cenaze törenine Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), Federal Anayasa Mahkemesi Başkanı Stephan Harbarth ve CDU Federal Başkanı Friedrich Merz gibi isimler katıldı. CDU’nun eski lideri Armin Laschet, Baden-Württemberg Eyalet Başkanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), selefi Gunther Oettinger (CDU), Eyalet İçişleri Bakanı Thomas Strobl (CDU), CDU eyalet lideri Manuel Hagel ve Lüksemburg eski hükümet başkanı Jean-Claude Juncker de törende hazır bulundu. Ancak eski Başbakan ve CDU eski genel Başkanı Angela Merkel’in törene katılmaması dikkat çekti. Merkel’in, Schaeuble’nin eşini arayarak taziyelerini bildirdiği ve Berlin’de yapılacak resmi devlet törenine katılacağı kaydedildi.

Schaeuble defnedildi

Haberin Devamı

‘NE BÜYÜK BİR SİYASİ YAŞAM’
Cenaze töreninde konuşan CDU lideri Merz, Schaeuble’nin yaşamı boyunca yaptığı çalışmalara vurgu yaparak, “Ona sevgiyle, dostlukla ve kesinlikle hep birlikte sınırsız bir saygıyla eşlik ediyoruz. Ne büyük bir hayat, ne büyük bir siyasi yaşam” dedi. Merz, Schaeuble’nin kendisi de dahil olmak üzere parlamento grubundaki milletvekillerinin üzerinde iz bıraktığını kaydederken, “O olmasaydı bugün burada bulunamazdım” dedi. CDU lideri, Schaeuble ile son 30 yılda her zamankinden daha yakın dost olduklarını da ifade etti. Eski partili meslektaşının bugüne kadar ülkenin 24 hükümetinden 16’sına tanıklık ettiğini ve bunların neredeyse her üçünde de yer aldığını belirterek, “İki yüksek devlet makamından mahrum bırakıldı. Hiç şüphesiz her ikisini de doldurabilirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

HER ZAMAN UZLAŞMAYI TERCİH ETTİ
Baden Württemberg eyaleti Başbakanı Kretschmann, Schaeuble’yi Avrupa’nın şekillendiricisi, tutkulu bir demokrat ve ülkenin büyük bir evladı olarak onurlandırdı. Cenaze töreninde yaptığı konuşmada “Wolfgang Schaeuble ile ülkemiz büyük bir siyasi şahsiyeti kaybetmiştir” dedi. Kretschmann, Schaeuble’nin siyasi becerisine, azmine, inanç gücüne ve inanılmaz muhakeme yeteneğine her zaman büyük hayranlık duyduğunu ifade ederek, “Her şeyi enine boyuna düşünür ve sonuna kadar götürürdü” dedi. Schaeuble’nin aynı zamanda sert ve polemikçi de olabildiğini kaydeden Kretschmann, ancak her zaman uzlaşma yolunu tercih ettiğini söyledi.

Schaeuble defnedildi
Schaeuble defnedildi

Schaeuble defnedildi

Schaeuble defnedildi

Schaeuble defnedildi

Schaeuble defnedildi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!