Savcılık soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Savcılık soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 08:54

Dresden Savcılığı, PEGIDA'nın (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) kurucusu Lutz Bachmann hakkında Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'ı Nazilerin Propaganda Bakanı Joseph Goebbels ile karşılaştırması nedeniyle soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Dresden Savcılığı Basın Sözcüsü Başsavcı Lorenz Haase yaptığı açıklamada, Bachmann'ın pazartesi günü PEGIDA'nın 36. gösterisinde Maas için kullandığı ifadelerden dolayı "hakaret şüphesiyle" soruşturma açıldığını belirtti.

Şu an delillerin toplandığının belirtildiği açıklamada, hakarete maruz kalan kişinin de suç duyurusunda bulunmasının gerektiği kaydedildi.

Öte yandan, Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Maas'ın Bachmann hakkında suç duyurusunda bulunmayacağı dile getirildi.

Bachmann, Maas'ı PEGIDA karşıtı görüşleri nedeniyle Goebbels ile karşılaştırmış ve Maas hakkında "duygusuz kışkırtıcı" ifadesini kullanmıştı.

Auschwitz Komitesi'nden Bachmann'a tepki

Uluslararası Auschwitz Komitesi, Bachmann'ın konuşmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, konuşmayı "iğrenç" olarak yorumladı. Komitenin Başkan Yardımcısı Christoph Heubner yaptığı açıklamada, Bachmann'ın Adalet Bakanı Maas hakkındaki "aptalca" açıklamalarının halkı kin ve nefrete sürüklediğini belirtti. Heubner, "Aşırı sağcılık ve halkı kışkırtma, Almanya'nın demokratik istikrarını bozuyor ve özellikle genç nesilleri etkiliyor" dedi.

Dresden Savcılığı, Bachmann hakkında ekim ayının başında halkı kışkırtma suçlamasıyla dava açmıştı. Dava nedeni olarak, Bachmann'ın Ocak 2014'de Facebook'da paylaştığı bir iletide yabancıları "hayvanlar", "asalaklar" ve "gübre çuvalı" olarak tanımlaması gösteriliyor.


BAKMADAN GEÇME!