Sapık avukat! Hem tecavüz etti, hem tehdit!

Güncelleme Tarihi:

Sapık avukat Hem tecavüz etti, hem tehdit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 11:23

Almanya’da, ikâmet izni alabilmek için kendisine başvuran Nijeryalı müvekkiline tecavüz edip ardından yakalatıp sınır dışı ettirmekle tehdit eden avukat, iki yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldı. Reutlingen’de görülen duruşmada hâkim ayrıca sanığın üç yıl boyunca avukatlık yapmasını yasakladı.

Haberin Devamı

OLAY 71 yaşındaki eşcinsel avukatın, Almanya’da iltica işlemleri için kendisinden destek almak isteyen 31 yaşındaki bir Nijeryalı müvekkilinin suç duyurusunda bulunması üzerine ortaya çıktı. Müvekkiline, mahkeme tarafından mülteci olarak travma yaşayıp yaşamadığının kontrol edilmesinin istendiğini belirten avukat, müvekkilinin cinsel organını kontrol edeceğini söyleyip cinsel tacizde bulundu. Mağdur Nijeryalı mülteci ikinci kez de benzer şekilde kendisiyle cinsel temas kuran avukatını bu sefer gizli kameraya çekerek aralarında geçen konuşmalar da dahil olmak üzere suç duyurusunda bulundu. Konuşmalarda, avukatın isteklerini yapmazsa sınır dışı edilmesi için şikâyette bulunacağı yönünde tehdit edildiği de yer aldı.
5 BİN EURO TAZMİNAT ÖDEYECEK
Nijeryalı mültecinin suç duyurusu üzerine avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Sanık olarak hâkim karşısına çıkarılan avukat, hakkındaki suçlamaları kabul etti. Avukat, kurbanına verdiği ıstırap için 5 bin Euro tazminat ve hayır kurumlarına toplam 30 bin Euro ödemeyi de kabul etti. Ancak bu süre içinde araştırma yapan polisin benzer başka olaylar da tespit ettiği ve soruşturmanın devam edeceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!