Şampiyona boyunca sınırlarda kontrol

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona boyunca sınırlarda kontrol
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 10:59

DEAŞ’ın Moskova’da gerçekleştirdiği terör saldırısından sonra Almanya’da da olası terör tehdidi yeniden gündemde. En önemli önceliklerinin Euro 2024 boyunca güvenliğin sağlanması olduğunu belirten Almanya İçişleri Bakanı Faeser, sınırlarda güvenliğin artırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

FEDERAL İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), Avrupa Futbol Şampiyonası süresince Almanya’nın tüm sınırlarında sıkı kontroller yapılacağını açıkladı. Faeser, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, “Olası şiddet faillerinin ülkeye girişini engellemek amacıyla turnuva süresince tüm Alman sınırlarında geçici sınır kontrolleri gerçekleştireceğiz. Büyük uluslararası etkinlikte mümkün olan en iyi korumayı sağlamak için bu gerekli” dedi. Euro 2024, 14 Haziran 2024 Cuma günü başlayacak 14 Temmuz 2024 Pazar günü sona erecek. Kontrolsüz göçü engellemek amacıyla şu anda komşu ülkeler Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve İsviçre ile sabit sınır kontrolleri zaten yapılıyor. İçişleri Bakanı Faeser, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın güvenliğinin kendisinin ‘en önemli önceliği’ olduğunu vurguladı. Bakan, güvenlik tedbirlerinin radikallere, diğer aşırılık yanlılarına, holiganlara ve diğer şiddet faillerine karşı odaklanacağını belirtti.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK TEHLİKE
Faeser, Süddeutsche Zeitung’a verdiği demeçte ise “Şu ana kadar bilinen her şeye göre, Moskova yakınlarındaki kanlı terör saldırısından DEAŞ-Horasan adlı terörist grubun sorumlu olduğu varsayılabilir. Bu grup, şu anda Almanya’daki en büyük radikal tehdidi oluşturuyor. Radikal terörizmden kaynaklanan tehlike ciddiyetini korumaktadır” dedi. Federal Savcılık geçen hafta salı günü Thüringen’in Gera bölgesinde DEAŞ’ın uzantısı olduğundan şüphelenilen iki kişiyi tutuklamıştı. Bu kişilerin İsveç Parlamentosu’na bir saldırı planladıkları tahmin ediliyor. Faeser, ayrıca geçen Noel ve yılbaşı gecesi Köln’de güvenlik makamları tarafından alınan koruma tedbirlerinin DEAŞ-Horasan’a karşı alındığını açıkladı. Faeser, “Radikal kesim, Federal Kriminal Dairesi, Anayasayı Koruma Dairesi ve federal eyaletlerin güvenlik makamlarının odak noktasıdır” diye konuştu. Moskova’daki terör saldırısını da kınayan Faeser, “Bu korkakça ve acımasız terör saldırısının çok sayıdaki masum kurbanının aileleriyle birlikte yas tutuyoruz. Tıpkı İran’ın Kerman kentinde kısa süre önce meydana gelen bombalı saldırı gibi, bu saldırı da Radikal terörün küresel tehdidinin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini göstermektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!