'Berlin için kara bir gün'

Güncelleme Tarihi:

Berlin için kara bir gün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 12:15

Berlin’in merkezinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının nedeni henüz netlik kazanmadı. Ancak yakalanan zanlının zihinsel engelli olduğu açıklandı. Başbakan Olaf Scholz saldırıyı kınarken, Eyalet Başbakanı Franziska Giffey, “Berlin için kara bir gün” dedi.

Haberin Devamı

DÜN sabah saat 10.30 sıralarında Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan olay, tüm ülkenin yüreğini ağzına getirdi. Berlin’in en işlek caddelerinden Ranke’de otomobilini yayaların üzerine süren Ermeni kökenli 29 yaşındaki Gor H.’, 1 öğretmeni öldürdü, 12 öğrenciyi yaraladı. Alman polisi olayı soruşturmaya devam ederken adamın kimliği ve aracında bulunan materyaller şüphe yarattı. Ermeni asıllı bir Alman vatandaşı olan sürücünün aracında Türkiye karşıtı yazılar ve pankartlar bulunduğu iddia edildi. Saldırıdan sonra özel tim zanlının kaldığı eve baskın yaptı. Charlottenburg ilçesindeki bir binanın dördüncü katında yaşayan Gor H.’nin evine girmeden önce olası bomba tuzağına karşı robot gönderildi. Evde yapılan aramada saldırının nedenini ortaya çıkarabilecek materyaller arandı. Saldırının gerçekleştirildiği otomobilin ise zanlının ablasının üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Ablası, kardeşinin çok ciddi ruhsal sağlık sorunları yaşadığını söyledi. Zanlının yakalanma anına ait görüntülerde ise elleri kelepçeli halde polis aracına bindirilirken şaşkın bakışları ve çevreden “Lütfen yardım edin” şeklinde konuşmaları görülüyor.

Berlin için kara bir gün
‘OKUL GEZİSİ KÂBUSLA SONLANDI’
Berlin İçişleri Senatörü Iris Spranger de eldeki ilk verilere göre zanlının akıl sağlığının yerinde olmadığını, ilk yapılan sorgulamada birbiriyle bağlantısız ve ilgisiz ifadeler kullandığını söyledi. Sorgulamanın tercüman eşliğinde gerçekleştiği ifade edildi. Olayı kasıtlı bir saldırı olarak tanımlayan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ölen kişinin yakınlarına başsağlığı diledi. Scholz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hessen’den gelen bir sınıfın okul gezisi kâbusla sonlandı. Ölen öğretmenin yakınlarına başsağlığı, çoğu çocuk, yaralılara da acil şifalar dilerim” dedi.
Berlin için kara bir gün

Berlin’in en işlek caddesi Kudamm’da meydana gelen olayda Gor H., otomobilini, Hessen’den okul gezisi kapsamında Berlin’e gelen öğrenci grubunun üzerine sürdü. Çarpmanın etkisiyle 1 öğretmen yaşamını yitirirken, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 12 kişi yaralanmıştı. Araçta Türkiye karşıtı yazılar bulunduğu belirtilirken, Senatör Spranger, saldırıyla ilgili somut bir itiraf mektubu bulunmadığını kaydetti. Saldırıda hayatını kaybeden öğretmenin ders verdiği Bad Arolsen kentindeki Kaulbach Okulu’nda mumlar dikildi. Kudamm Caddesi üzerinde de saldırının meydana geldiği yere çiçekler bırakıldı.
Berlin için kara bir gün

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!